2 коментара
fox-tv-logo

Нов фантастичен сериал от Фокс

„Мръсната дузина“ в космоса – така бива определян новият sci-fi проект на американската телевизия Фокс

Американското интернет списание Deadline съобщава, че американската телевизия FOX е пуснала поръчка за пилотен епизод на нов научно-фантастичен сериал, чието действие ще се развива в открития космос и на далечни извънземни светове. Сериалът ще разказва за приключенията и мисиите на екип от типа „Мръсната дузина“. Проектът се разработва от Лен Уайсмен (Sleepy Hollow) и Скот Розенбаум. Имайки предвид относителния успех на Sleepy Hollow, можем да се надяваме на интересен сюжет, разказан по нестандартен начин. Що се отнася до самата история, ето какво знаем до момента:

мм
„Мръсната дузина“ Режисьор : Робърт Олдрич В ролите : Лий Марвин, Чарлс Бронсън, Тели Савалас, Джон Касавитис, Доналд Съдърланд, Джордж Кенеди и др. Държава : Великобритания, САЩ Година : 1967

В далечно бъдеще корпорациите са започнали да колонизират познатия космос на нашия край на галактиката. Екип от наемници е изпратен на мисия за намиране и спасяване на изчезнал затворнически кораб, който се е разбил на непозната планета. Комбинирайки се с оцелелите от екипажа на затворническия кораб, групата ще трябва да се изправи пред неочаквано и голямо предизвикателство.

До момента историйката изглежда като миш-маш между „Ридик“ и „Файърфлай“ и може да е интригуващ потенциален хит…  или пълна глупост,  която може да не изкара и целия си сезон.

Като се абстрахираме от факта, че FOX имат навика да спират преждевременно обещаващи нови проекти, за справка – Firefly и Almost Human, а също и Hieroglyph, на който дори няма да излъчат пилота, не можем да отречем, че и винаги излизат с нови интересни проекти, които печелят солидна аудитория от фенове. Освен това дадоха и доста сериозен картбланш на друг фантастичен сериал, Fringe, които често висеше на косъм от спиране, но успя да изкара докрай.

Не знам за Вас но ако този проект види бял ден, аз определено ще го прегледам, а ако го добавим и към вече разнообразната програма на Syfy и други телевизии, определено се получава един натоварен календар… явно ще има дни в които няма да излизам от вкъщи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата