Правят сериал за съвременен Франкенщайн

Такъв пилот са одобрили от Fox за догодина.

Има няколко литературни образа, чиято популярност не намалява, независимо колко време минава. Такъв е и Франкенщайн. Американската телевизия Fox ще се възползва от това, за да му направи съвременна интерпретация под формата на сериал.

Идеята е на Хауърд Гордън (Homeland) и Ранд Равич (Crisis). В центъра на историята ще е морално пропаднал агент на ФБР, на име Адам Трембъл. Трембъл е убит още в началото, но в последствие е съживен и върнат към живот. Той е променен човек, който се чувства много по-млад и силен. Трембъл ще трябва да избира между старите си пороци и новата си мотивация за живот, докато се оправя със своите създатели, асоциален интернет-милионер и неговата сестра-близначка, която е биоинженер.

Е, всъщност само концепцията е взета назаем от Франкенщайн, но кой се вълнува от подробности. Щом модерната версия на „Слийпи Холоу“ има успех, защо и това да няма? Разбира се, твърде честото използване на един и същи образ понякога може да има обратен ефект, както например се получи с „Дракула“. Тази година вече гледахме Франкенщайн на кино, такъв има и в Penny Dreadful (а наскоро имаше и анимация „Франкенкуче“), така че сериалът наистина ще трябва да има поне едно голямо предимство, за да се задържи на екран.

Разбира се, преди това програмните директори в телевизията ще трябва да видят пилота и да преценят дали изобщо да се минава на фаза цял сезон или да се зареже проекта още отначало.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |