3 коментара
ave2

Трейлър за „Отмъстителите: Епохата на Ултрон“

Следващите отмъстители и техният нов враг идват с гръм и трясък.

Определено, едно от филмовите събития на 2015 година ще бъде излизането на втория „Отмъстителите“, с подзаглавие „Епохата на Ултрон“. Феновете на Марвел отдавна чакат да се доберат до кадри от продукцията и днес Марвел ги зарадваха с цял трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Трейлърът пристига седмица по-рано от предвиденото, тъй като е изтекъл в ниско качество още вчера. Марвел са разбрали, че така и така кадрите не могат да бъдат спрени – по-добре направо да пуснат клипчето както си му е редът. Повечето сцени вече са били показани на Comic Con през юни, но в суров вид и не са изтекли още тогава.

Както си личи, трейлърът е правен повече за тези, които знаят какво ще стане и кои герои ще участват, отколкото за небрежните зрители. Вероятно всички разпознахте кой трябва да е Ултрон (лошия робот), видяхте и ъпдейтнатия железен човек, но едва ли сте разбрали нещо повече. Сега ще ви въведем в материала.

Започваме със самия Ултрон, който говори още отначало, а се показва след 30-тата секунда. Той е творение на Тони Старк, предвидено да пази света след падението на Щ.И.Т. Работи с изкуствен интелект, подобно на Джарвис, и може да контролира подвижни брони като свои дрони. В конкретната сцена от трейлъра Ултрон изкуцуква пред очите на отмъстителите, създаден от остатъци от костюма на Железния човек. Ултрон, разбира се, е познат на феновете на комиксите като един от най-впечатляващите злодеи.

Към 45-тата секунда виждаме замък в снега, а през остатъка от трейлъра – сцени в заснежена гора, която също е около него. Това всъщност е замъкът на Барон фон Щрукер. Видяхме секретната му база в сцената след надписите на „Завръщането на първия отмъстител“, където бяха затворени жезълът на Локи и двамата близнаци (Куиксилвър и Алената вещица). Замъкът се намира в Бавария (поне в комиксите) и вероятно ще бъде мястото на действие в началото на филма.

Колкото до близнаците, те са показани на няколко пъти с интересни компютърни ефекти и изглеждат доста по-добре отколкото в пост-кредит сцената на „Завръщането на първия отмъстител“. Те не са съгласни с действията и идеите на Отмъстителите и вероятно доста ще им се пречкат по време на филма. В комикса те са хем злодеи, хем от добрите, вероятно същото ще се получи и във филма. Силата на Куиксилвър е супер-бърза скорост, а тази на Алената вещица – да докосва предмети и да вижда историята им, както и да обърква умовете на хората. Видимо, и да изстрелва разрушителни червени топки енергия.

Avengers-Age-of-Ultron-Trailer-1-Andy-Serkis-570x237Може да не сте го познали, но човекът на горната снимка е Анди Серкис, актьорът, който направи революция в придаването на лица върху компютърни образи в киното (Ам-Гъл от „Властелина“, Цезар от „Планетата на маймуните“). Освен, че е помогнал за постигане на по-човешки вид при Хълк, Серкис ще играе и със собствена роля във филма. Феновете на комиксите, ако има у нас чак толкова запалени, вероятно са разпознали Юлисес Клоу – суперзлодей, който е придобил контрол над звука така, че може да го използва за оръжие и за да сменя формата си.

Обновеният Железен човек също е акцент в трейлъра и е от сюжетна линия от комиксите, за която феновете плачат отдавна. Още в първия филм стана ясно, че Отмъстителите не могат да действат като напълно сплотен екип и между тях има търкания. Е, разногласията между Тони Старк и Хълк ще станат толкова големи, че първият ще си построи специален боен костюм, чрез който да може да се разправи със зеленото чудовище – Хълкбъстър. Битката им се оформя като интересно събитие и ще е любопитно да видим дали ще има победител и кой ще е той. Аз залагам на Хълк, заради показаните сцени, в които той е тъжен, а и защото без Тони Старк, човекът построил Ултрон, на екипа ще му бъде по-трудно да се справи (и съответно филмът ще бъде по-заплетен).

За финал, ето и официалния тийзър плакат на Avengers: Age of Ultron. Няма да е този, който вероятно ще видим разлепен из София като наближи време, но върши работа засега. Премиерата на „Отмъстителите: Епохата на Ултрон“ е на 24 април 2015 г.

The-Avengers-2-Age-of-Ultron-Teaser-Poster

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата