tuk ima chudovishta tt

Кутийковците и на книга

Филмът Boxtrolls излезе още на 7 ноември, а от вчера вече можете да си купите и книгата „Кутийковците“!

Издателство „Сиела“ пусна на пазара „Тук има чудовища“ от Алан Сноу. Това е книгата, която е вдъхновила анимационния филм „Кутийковците“, който излезе по кината в петък.

kutiikovci_webДобре дошли в Плъховмост. Но внимавайте, защото там се крои хитра измама. Младият Артър налетява на ужасяващия разбойник Крадъл и е в капан сам в града, след като му е отрязан всеки път към дома. Междувременно Крадъл и хората му работят неуморно и потайно по злия и подъл план да унищожат целия град.

Дали Артър ще успее да осуети злите планове на Крадъл и да намери пътя към дома с помощта на приятелите си кутийковци и зелеглави, няколко чудати граждани, плъховете и пиратите от Морската пералня на Плъховмост? Отговорът на въпроса ще намерите в „Тук има чудовища“.

„Кутийковците“ пък е комична история, която надниква в Сиренвил – градче от шикозната Викторианска ера, потънало в изобилие, изисканост и най-миризливите първокласни сирена. Под чаровните му павирани улици живеят кутийковците – страховити същества, които нощем изпълзяват от каналите и отмъкват най-скъпите за жителите на Сиренвил неща – децата и сиренето им. Поне такава е легендата, в която вярват местните хора. А истината е, че кутийковците са част от подземна общност странни и обичливи чудаци, които носят върху себе си рециклирани картонени кутии, също както костенурките носят на гърба си своите черупки.

След като човешкото бебе Егс (озвучено в оригинал от Айзък Хемпстед-Райт) попада при кутийковците, те го отглеждат като свое. Така то става част от бандата чудаци, които се гмуркат в купчини боклук и събират изхвърлени механични джажди. Когато животът на кутийковците е застрашен от злия унищожител на вредители Арчибалд Прекрасни Краднър (озвучен в оригинал от носителя на Оскар Бен Кингсли), който иска да ги елиминира, за да бъде приет в обществото на Сиренвил, бандата добросърдечни несръчковци няма друг избор, освен да се обърне за помощ към своя осиновен син и Уини – момиче с приключенски дух от богато човешко семейство. Двамата имат нелеката задача да обединят двата свята, разлюлени от ветровете на промяната и… сиренето.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата