westworld 73

„Уестуърлд“ официално става на сериал по HBO

Филмът от 1973 година, режисьорски дебют на Майкъл Крайтън, ще бъде адаптиран за сериал по телевизията зад Game of Thrones.

Преди време ви разказахме за плановете на Джонатан Нолан да адаптира „Уестуърлд“ за телевизията – мечтата му явно най-накрая ще се сбъдне. Братът на Кристофър Нолан се потруди и написа сценарий за пилотен епизод, който HBO са одобрили. За това вероятно е помогнал и Джей Джей Ейбрамс, чиято фирма продуцира първата серия, на базата на която е взето решението за цял сезон.

Така вече сме сигурни, че HBO ще замени завършения тази година „Истинска кръв“ с качествена фантастика. Ако не сте убедени, че думата „качествена“ е употребена на място, при положение че още не сме видели нищо от сериала, то вижте само кой ще изпълнява една от главните роли – Антъни Хопкинс! Холивудската звезда вече е на сериозна възраст, но все пак името му си носи съответната тежест!

Антъни Хопкинс вече го гледахме тази година във филма "Ной"
Антъни Хопкинс вече го гледахме тази година във филма „Ной“

В сериала ще става дума за увеселителен парк с роботи, които предлагат на платежоспособните клиенти всичко. Говорим за HBO, така че очакваме да видим наистина ВСИЧКО, което може един човек да прави с хуманоиден робот. Един от механичните служители на парка обаче решава, че работната му позиция не го устройва и започва да избива нещастните посетители един по един.

Антъни Хопкинс ще играе изобретателя на роботите, а Джеймс Марсдън, Танди Нютън и Евън Рейчъл Ууд ще се превъплътят в андроиди, които могат да бъдат убивани и възстановявани, но с различен характер – вероятно това ще позволи на тримата да играят различни роли (май вече всички искат да имитират Татяна Маслани от Orphan Black). В актьорския състав влизат още Ед Харис, Миранда Ото и Джефри Райт. Нолан ще остане изпълнителен продуцент и основен сценарист за целия сезон, заедно с жена си, Лиса Джой.

Няколко тийзър-картинки, които даже не си струва да ви показваме, и смели описания не звучат кой знае колко обнадеждаващо, но количеството и качеството на талантите в проекта определено прави очакванията високи. Сериалът накратко е описан като „мрачна одисея за зората на изкуствения интелект и бъдещето на греха“.

Очаква се Westworld да е готов за 2015 година.

Междувременно, сигурно сте чули слуха, че Джонатан Нолан ще адаптира и „Фондацията“ на Айзък Азимов за сериал, отново по HBO. Това обаче така и не беше официално потвърдено, а и е рядкост един човек да работи по два нови сериала едновременно. Не е невъзможно и това да е вярно, но засега не бихме таили големи надежди да гледаме „Фондацията“, поне не и за близкото бъдеще.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата