Живот в космоса за Коледа

Космическият симулатор Elite: Dangerous ще излезе малко преди Коледа.

Въпреки че изглежда като жанр, който е готов за развитие и експлоатация, космическите симулатори са доста редки. Едно е да хвърлиш играча в подобна на космоса обстановка, но съвсем друго е да симулираш пълноценна вселена, която поощрява играчите да изпитат новата вселена в собствен стил. Едно от заглавията, които обещава да направи именно това, е Elite: Dangerous – съвсем наскоро разработчиците й обявиха, че тя ще е готова за пазара малко преди Коледа – на 16 декември.

Играта е четвъртата от поредицата Elite и хвърля геймърите направо в космоса. Те започват с един кораб и 100 кредита, с които трябва (легално или не) да си осигурят живота в препълнената вселена и да станат богати.

В момента Elite: Dangerous е достъпна за предварителна поръчка и със сигурност ще стане една от най-търсените игри по празниците. Тези, обаче, които чакат версия за Mac Os X ще трябва да потраят още, тъй като за тях няма обявена дата.

Откакто играта събра над милион и половина паунда в кикстартър, очакванията към нея постоянно растат. А тъй като дългоочаквания Star Citizen вероятно ще се позабави още поне няколко годинки, Elite: Dangerous си остава с най-голям потенциал за лидерство в жанра, поне в краткосрочен план. От друга страна, премиерната дата е и рискова, тъй като само най-големите хитове могат да си позволят директна конкуренция за коледните пазари. Стискаме палци на този космически симулатор да успее и да предизвика очакваните иновации и развитие в жанра.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

миро

Добре стои, дано ми тръгне на щайгичката. …