4 коментара
witches of east end a l

Еклиптик издава трилогията „Вещиците от Ийст Енд“ наведнъж

Излязоха книгите „Вещиците от Ийст Енд“, „Целувката на змията“ и „Ветровете на Салем“ от Мелиса де ла Круз и изд. „Еклиптик“.

Още ли ви е мъчно за спирането на сериала „Вещиците от Ийст Енд“? Е, можете да поудавите мъката си като прочетете трите книги, на които сериалът се базира. Авторката е Мелиса де ла Круз, а издателството – „Еклиптик“. В книгите сюжетите са малко по-различни, липсва леля Уенди (тя е създадена специално за сериала), но атмосферата е много подобна. Засега поредицата е трилогия, състояща се от „Вещиците от Ийст Енд“, „Целувката на змията“ и „Ветровете на Салем“, но е много вероятно в бъдеще да излизат още книги към поредицата.

veshticite ot iist endВ незабележимото, но красиво и обвито в мъгла градче Норт Хемптън, времето сякаш е спряло и всичките му жители водят тихо и спокойно съществувание. Трите жени от семейство Бошан – Джоана и двете ѝ дъщери Ингрид и Фрея, пазят стара тайна – те са безсмъртни древни създания, които хората наричат ту магьосници, ту валкирии… Принудени да се подчиняват на наказанието си – забрана, наложена им от Белия съвет, нито една от трите не може да използва даровете си.

Но тяхната стихия винаги са били… магиите.

Джоана може да върне в света на живите мъртвец. Ингрид има дар да вижда бъдещето и умее да връзва възелчета, които помагат за всичко – от безплодие до изневяра. А непокорната Фрея може да ти забърка невероятен еликсир, който ще облекчи страданията и ще ти върне любовта. В продължение на векове и трите стриктно са спазвали наказанието си, потискайки магическите си способности. Само че на Фрея това се отдава все по-трудно – годежът ѝ с Браян Гарднър наближава, а тя има сложна романтична връзка с неговия брат, Килиън. Скоро Джоана и Ингрид също се сблъскват с неочаквани дилеми и трите жени разбират, че няма да могат още дълго време да потискат способностите си. Затова вадят вълшебните си пръчици, изтупват прахта от древната книга със заклинания и започват да помагат на всички, които имат нужда от малко и невинно вълшебство в живота си.  Но лошите предзнаменования не закъсняват. Тъмните и тайнствени сили на злото се опитват да унищожат Норт Хемтпън, който държи заключена портата между двата свята – на боговете и на хората. Затова и на трите ще им се наложи да използват цялата мощ на магията си, но забраната все още тегне над тях и те ще имат нужда от помощ в борбата срещу невидимото зло…

* * *

celuvkata na zmiqtaЕдва всичко в незабележимото градче Норт Хемптън се е успокоило след намесата на жените от семейство Бошан, когато отново се обърква. Братът-близнак на Фрея Фрир – или Фреди, е успял да се измъкне от Необятното с ужасяващо подозрение, че не друг, а именно Килиан Гарднър, годеникът на Фрея, е разрушил моста Бофрир, а обвинени за това се оказват Фрир и Локи, братът на Балдер.

Фрир очаква от Фрея да запази тайните му, но семейният мир е нарушен, тъй като той не крие намерението си да си отмъсти на виновника за заточението си в Необятното. Докато чака нещо да се случи, дните му преминават в безделие, сърфиране в мрежата, компютърни игри, обвинения и… влюбване в неподходящото момиче.

Докато Фрея се мъчи да не допусне брат ѝ да причини зло на човека, когото обича, Ингрид се изправя пред сериозен проблем. Приятелят ѝ детектив Мат Нобъл се оказва в центъра на сложно разследване. И когато замесените в него същества  – елфите, имат нужда от нейната помощ, тя трябва да направи най-трудния си избор: да им помогне да се върнат в техния свят, който те са забравили къде се намира, или да остане вярна на любовта си към Мат и да му признае истината – че тя е вещица.

Духът на мъртва млада жена от миналото се опитва да осъществи контакт с Джоана. Дали за да им навреди, или за да ги предупреди?

В Деня на Благодарността се случва невероятното, когато престъпникът, заради когото Фрир търпи незаслушено наказание, е разкрит, но може би е прекалено късно да се спре онова, което Локи е планирал и започнал да осъществява – отмъщението си към Фрея.

* * *

vetrovete na salemФрея Бошан е хваната в капана на 1692 г. в Салем без спомени за своето минало.  Тя е върната назад във времето от могъщ и силен враг, отделена от векове от майка си Джоана и сестра си Ингрид и съвсем сама. А това изобщо не е добра новина за една вещица от XXI век. Да не говорим и за непосредствената заплаха от сблъсъка ѝ лице в лице с богатото и влиятелно семейство Пътман. Когато нейните приятелки Мърси и Абигейл я обвиняват в магьосничество, Томас Пътнам я обвинява в убийство и така използва възможността да разшири земите си до град Салем. Ако Фрея бъде хваната да използва магия, тя не само отново ще бъде принудена да преживее Салемския процес, а под въпрос ще бъде поставено и нейното безсмъртие.

По същото време през XXI век в Норт Хемптън също си имат своите проблеми. Джоана и Норман се срещат с Оракула за съвет, а Фреди, заедно със своите съюзници – елфите, търсят изгубения тризъбец, който може да открие проход във времето и така да върнат сестра му обратно. Но се оказват сред поредната опасност – тризъбецът се намира в лапите на дракона Джормундгандер. Когато Ингрид се сблъсква със старата си любов в лицето на бог Тор, сама поставя любовта си към Мат Нобъл под съмнение. Местейки се между миналото и настоящето, с непредсказуеми и главозамайващи заговори и обрати, „Ветровете на Салем“ несъмнено ще омагьосат всичките си поклонници.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата