2 коментара
independence-day

Independence Day се завръща

Класика от жанра се завръща през лятото на 2016 г.

От американското електронно списание Deadline обявиха наскоро, че от 20th Century Fox са дали официално начало на работата по продължение по култовия филм от 1996 г. Independence Day.

independence-day-will-smith-welcome-to-earth-close-encounter От филмовото студио са заявили, че все още няма обявено име за продължението, но се носи слух че ще се казва Independence day – Forever. От студиото са запланували снимките да започнат през Май 2015, за да може лентата да е готова за 20-годишния юбилей на оригинала. Вече за започнали преговори с Роналд Емерих да режисира продължението като е почти сигурно че Уил Смит няма да участва (освен ако не намали шокиращото си изискване за хонорар). Явно Холивудската звезда е надраснал филма, който го направи световно известен, и не е склонен да угоди на феновете си. Всъщност вече беше направен опит да се възроди проекта за нов живот (даже цели три опита), но чак сега имаме официално потвърждение. Не знаем много за сюжета, но Емерих е потвърдил, че няма да е рестарт, а продължение на оригинала. Обявената премиерна дата е 24 юни 2016 г.

Трябва да отбележим, че филмът ще бъде самостоятелен, а не разделен на две части, каквито бяха първоначалните планове. Евентуален трети „Денят на независимостта“ може да има само ако вторият постигне голям успех. Въпреки липсата на Уил Смит (която все пак още не е окончателна), към франчайза ще се завърнат Джеф Голдблум и Бил Пулман. По сценария пък отново работи Дийн Девлин, сценарист и продуцент на първия филм, а редакция ще прави Картър Бланшард (Near Death).

Лично за мен продължение без Уил Смит не е много оправдано да се прави – не съм голям фен на семейство Смит, но трябва да се признае, че Уил е основно действащо лице в оригинала. Освен това, „Денят на независимостта“ е достатъчно самостоятелен и завършен, а и любим на много хора още от детинство – няма нужда да се разваля спомена от някакъв наблъскан с ефекти блокбъстър. Да се надяваме, че Роналд Емерих ще прояви опита си в режисурата и ще направи един добър филм. Има цели две години.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата