Mina magiite i bqlata styklenica ttt

Премиера на „Мина, магиите и бялата стъкленица“

Весела Фламбурари ще представи книгата си в детския отдел на Столична библиотека на 13 декември от 13 часа.

Mina magiite i bqlata styklenicaПознавате ли Весела Фламбурари? Българката с този приветлив псевдоним от години пише фентъзи за деца. Ако сте се докосвали до нещо нейно, тази новина ще ви е интересна, а ако не сте – ето ви шанс да се запознаете с нея отблизо!

На 13 декември от 13 часа в детския отдел на Столичната библиотека (тази на площад „Славейков“) Весела Фламбурари и MBG Books ще представят книгата „Мина, магиите и бялата стъкленица“. Това е книга първа от поредицата „Приказки от Горната земя“.

Самата писателка описва творбата си като коледен роман в жанра фентъзи. Една вълшебна и много забавна история за пораснали деца, която се развива в три различни свята. Дори и времето в тях е толкова различно. Всичко започва на нашата Долна земя, в нашето време. Оттам продължаваме в Горната земя – приказното Средновековие на магиите, мечовете и магьосниците. А третият свят е светът на приказките от Горната земя, където времето е митично-космическо. В него се подвизават галактики и богове, наричащи себе си Стопаните. Те са: Жената с крилатата риза (Самодивата), Момичето с рибя опашка (Русалката), Старчето с дълга предълга брада (Педя човек-лакът брада) и Юначето с пламтящи очи и дребни крилца под мишци (Змей-горянин).

Магичната книга може да се намери и на щанда на издателството на панаира на книгата, който се провежда от днес до неделя (09.12 – 14.12).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата