Традиционната Пепеляшка в скъп филм от Дисни

Приказките продължават да вдъхновяват скъпи холивудски продукции, но дали и тази адаптация ще се причисли към успешните?

Приказките са вечни, няма две мнения. Те винаги ще бъдат обичани от децата и от традиционалистите. Именно за тях е направена новата „Пепеляшка“ на Дисни, която се очаква по кината догодина. С Лили Джеймс в главната роля, Ричард Мадън („Игра на тронове“) като красивия принц, Хелена Бонъм Картър като добрата фея и Кейт Бланшет („Хобит“) като злата мащеха, филмът ще преразкаже приказката по един красив начин, типичен за Дисни. Вижте новия международен трейлър:

Последната приказка за голям екран от Дисни беше тази за Спящата красавица. Там обаче имаше обрат и нови елементи, фокусът беше върху Злодеида, а и това беше една от редките и може би последните роли на Анджелина Джоли. В сериала „Имало едно време“ също се разчита на обратите и играта с познатите елементи, за да се превърне крайния продукт в нещо ново.

В „Пепеляшка“ обаче нямаме нищо ново, или поне така изглежда засега. И двата трейлъра показват точно това, което очакваме да видим и нищо друго. Дали това ще бъде успешна тактика за успех в съвременния филмов свят? Дали актьорите ще бъдат достатъчни, за да привлекат хора извън баби с внуците им към кината? Или все пак не всичко е разкрито и ще имаме изненада, която да привлече и зрителите, ценящи обратите, на по-късен етап?

Cinderella излиза на 13 март 2015.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

Истинските традиционалисти трябва да настояват за по-точна и дарк- адаптация – в оригинала Пепеляшка призовава птиците на гроба на майка си и те и донасят трите рокли – буквално се занимава с магия; баща и не умира и не е болен, просто е пълен мухльо и не я защитава, когато я превръщат в слугиня, а накрая доведените сестри си режат петите и пръстите на краката, преди да пробват обувката…