Вършат ли работа магесниците?

Излезе „Ех, магесническа му работа“ от Калоян Захариев и Човешката библиотека.

eh magesnicheska mu rabotaНа 22 декември в поредица „Човешката библиотека“ излезе „Ех, магесническа му работа“, дебютен роман на Калоян Захариев, грабнал сърцата и умовете на журито в Конкурса за ново българско фентъзи през 2012 г.

„Ех, магесническа му работа“ ще ви срещне с некроманта Лазар и верния му слуга Григор. За тях сиво ежедневие представлява викането на демони от Пъклото, съживяването на селскостопански добитък и обществените поръчки за няколко дузини немъртви. Спасяването на невинно създание не влиза в непосредствените им планове. А когато Лазар и Григор се оказват замесени в заговор от най-висше ниво, ще трябва да се справят с непреклонни нови и стари врагове, за да разберат истината. Като същевременно поддържат запаса си от бананови кашички и чисти пеленки. Второто като че ли е по-трудно.

Пътят на двамата герои към центъра на конспирацията минава през реки от закачливи откровения (без да броим Столичната вада) и океани смях.

Романът излиза в електронен вариант и събира поръчки за хартиен. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални DRM защити и следва принципа „читателите плащат колкото и ако преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автор, редактори, коректори, художник и оформители.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Кал

R-E, „събира поръчки за хартиен [вариант]“ означава, че ще направим хартиено издание само ако се съберат достатъчно поръчали го. (За българските автори „достатъчно“ е 50-ина.)

Все пак първо препоръчвам да разгледаш откъсите: http://choveshkata.net/blog/?page_id=5092. За да провериш дали книгата е твой тип. 😉

R-E

Като голям фен на Пратчет, това ми звучи много интригуващо и ще се опитам да се сдобия с хартиен вариант (нещо не им разбирам системата на Човешката библиотека и предния ми опит за хартиено издание не постигна успех 🙂 ) И ако може да си позволя малко критика към корицата … нещо ме смущава в нея, но не съм сигурен какво точно (може би композицията).