6 коментара
exodus

ЛАРП по „Бойна звезда Галактика“ в Германия

Германското правителство ще организира ЛАРП по Battlestar Galactica на борда на свой излязъл от употреба боен кораб!

1280px-D186_Mölders_MarinemuseumАко сте от хората, които мислят да забегнат в чужбина, по-конкретно при добрите стари немци… вече и аз ви подкрепям! Тамошното правителство винаги е било по-добро от нашето, но с тази новина просто ми спечелиха сърцето!

Германската федерална агенция за гражданско обучение спонсорира ЛАРП-събитие по „Бойна звезда Галактика“ на боен кораб, излязъл от употреба. То започва на 4 февруари и ще продължи 5 дни, като участниците са 80 човека. В играта, наречена Projekt Exodus бойният кораб временно ще се превърне в космически такъв, на име Хеспериос. Космическата фрегата ще вземе на борда спасителна капсула от чужд кораб и – по все още неведоми пътища – ще се окаже въвлечена във войната между хора и силони.

Ако не знаете какво е ЛАРП, прочетете интервюто с Криси и Ирена от Фентъзи ЛАРП центъра, или се задоволете с обяснението, че това е игра, в която участникът влиза напълно в ролята на герой от сюжета на събитието и не излиза от нея през цялото време – в случая цели 5 дни. Пенсионираният боен кораб със сигурност ще придаде автентичност на играта и участниците ще се чувстват сякаш реално са в сериала. Организаторите ще осигурят костюми и подготовка на играчите, а таксата за участие е 300 евро. Местата за предстоящото събитие вече са продадени, но е възможно да се организират редовни такива игри ако има интерес.

Идеята на приключението и спонсорството от образователната агенция е да научи младежите на политика, дипломация и държание по време на война. Те сами ще изберат дали да измъчват силонските агенти, за да се сдобият с информация от тях, дали и как да договарят сделки с врага и т.н. А с различни играчи, интерпретиращи персонажите си по различен начин, може да се случи всичко – от установяване на военна диктатура, дело на твърде амбициозен адмирал Адама, до извършване на лоботомия върху Гайъс Болтар, дело на всички, които го мразят.

За съжаление, едва ли скоро българското правителство ще направи нещо подобно с „Дръзки“, но идеята определено е яка!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата