3 коментара
tm sw

Татяна Маслани повежда Междузвездните войни?

Поредица от слухове свързва талантливата актриса от Orphan Black с главната роля в първия филм-разклонение на „Междузвездни войни“.

Ако случайно сте живели в някоя пещера, може да сте пропуснали новината, че от този декември нататък ще имаме по един нов филм „Междузвездни войни“ всяка година. Според директор в Дисни, всяка нечетна година ще имаме нов епизод от основната поредица (тази година VІІ – „Силата се пробужда“, а през 2017 и 2019 – VІІІ и ІХ), а в четните години ще имаме филми-разклонения, чиито сюжети ще се развиват в същата далечна галактика, но ще са само слабо свързани с основния.

Кастингът за първото, все още ненаименовано разклонение вече тече, въпреки че не са пуснати абсолютно никакви подсказки около това как ще се казва то и за какво ще става дума в него. Интересът на медиите обаче е голям. И това задължително поражда слухове, освен че амбицира папараците.

Според първия слух, три актриси са били повикани за прослушване за роля във филма – Рууни Мара („Мъжете, които мразеха жените“), Фелисити Джоунс („Теорията на всичко“) и Татяна Маслани („Клонинги“), като по-късно към тях се е присъединила и Кейт Мара („Превъзходство“). Имаше спекулации, че и трите могат да минат за млади версии на принцеса Лея, но идеята, че именно Лея ще е главен герой в разклонението е чиста фантазия, поне на този етап. Но както и да е, според новия слух, Маслани тотално е издухала конкурентките си и е спечелила главната роля за разклонението, режисирано от Гарет Едуардс!

Би било забавно, ако използват Татяна като модел за нови клонирани стормтрупъри :)
Би било забавно, ако използват Татяна като модел за нови клонирани стормтрупъри 🙂

Слухът е пуснат от два сайта, които независимо един от друг твърдят, че имат познати, близки до продукцията, които са ги информирали за новината. Според тях, Маслани още от самото начало е направила голямо впечатление на Дисни и е била фаворитка по време на цялото прослушване. Не се казва каква ще е ролята й, но именно тя ще бъде главната.

Макар че изскочилата сякаш от нищото Татяна Маслани шокира всички с таланта си и 10-те различни роли в Orphan Black, за което си заслужи и няколко награди, най-сериозните признания все още й убягват. Мнозина бяха разочаровани, че дори не беше номинирана за награда Еми, а някои са изненадани и от липсата й на победа в наскоро проведените SAG Awards. Разбирачите си обясняват това с недостатъчната популярност на сериала, в който Татяна се подвизава, но ако тя наистина ще играе главна роля във филм за Star Wars, ниската популярност повече няма да може да бъде оправдание.

Има и един факт, който подклажда огъня в този слух, а именно, че Маслани е отказала ангажимент за главна роля в пиеса за средно големи театри поради „конфликти в програмата си“. Дали този конфликт не е междузвезден? Стискаме палци слухът да е верен, но и нещата да се разиграят така, че избрания от авторите ни за най-добър сериал на 2014 г. да не пострада от твърде голямата заетост на своята 29-годишна гранд-дама. Трети сезон започва на 18 април.

Друг слух е, че Лукасфилм искат Майкъл Фасбендър за Боба Фет, но той също не е потвърден официално, както и фактът, че появилият се в книгите герой изобщо ще има свой филм. А може и не само да има, ами да е именно този с Татяна Маслани?

Така или иначе, нищо от тази статия все още не е официално потвърдено, така че нека да почакаме, да видим дали изобщо Епизод VІІ ще отговори на очакванията и тогава да коментираме. Така или иначе, шумът, който се вдига около този слух със сигурност ще е полезен за имиджа на Маслани. Толкова се радваме за нея, че смятаме да си спретнем парти:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата