Изгревът на червеното

Излезе „Червен изгрев“ от Пиърс Браун, изд. „Сиела“

cherven izgrevНа пазара вече можете да намерите новата фантастична книга от изд. „Сиела“, „Червен изгрев“ на Пиърс Браун. Тя е бестселър на New York Times, победител в Goodreads Choice Awards за 2014 г. и обявена за една от най-добрите книги за същата година от Entertainment Weekly, Buzzfeed и Shelf Awareness. Сравнявана е с „Игрите на глада“, „Повелителят на мухите“, „Игра на тронове“ и „Играта на Ендър“.

Сюжетът се развива в далечното бъдеще. Цялата Слънчева система е колонизирана, а човечеството е оформено като тоталитарно кастово общество. Дароу принадлежи към най-нисшата прослойка – тази на Червените.

Те вярват, че са изпратени на Марс, за да направят планетата годна за живот, че кръвта и потта, които проливат всеки ден, ще спечелят правото на децата им да живеят на повърхността.

Но Червените са предадени. Дароу открива, че повърхността на планетата е заселена отдавна, а неговите хора са лъгани от Златните, за да продължават да живеят в мините. Като роби.

Воден от жаждата за отмъщение, Дароу приема да се включи в бунтовническата групировка Синовете на Арес, да проникне в Института, където децата на Златните се обучават, и да стане един от тях.

Червеният изгрев ще настъпи. Дори ако Дароу трябва да плати за свободата с цената на живота и всичко човешко в себе си.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

Тази книга е много повече, отколкото очаквах 🙂 Трябваше да и обърна внимание по-рано; интересно дали Сиела ще издаде скоро втората част?