Print

Идва Героят – краят на Легендата

На 13 март излиза „Героят“ от Мари Лу – финалът на антиутопичната трилогия „Легендата“.

PrintХитовата тийн-трилогия на Мари Лу скоро ще завърши с „Героят“. Издателство „Хермес“ определено могат да са доволни от опита си с нея – повечето ревюта са доста положителни, а продажбите вървят толкова добре и феновете са толкова гласовити, че се наложи първата книга да бъде преиздадена с оригиналната корица. Успехът е налице, а финалът ще излезе съвсем скоро!

В „Героят“ Дей научава, че с него са провеждани експерименти, които са увредили мозъка му. И че му остават няколко месеца живот. Въпреки че обича Джун повече от всичко, той я напуска. За да й позволи да продължи живота си и да допринесе за промяната на републиката. Дей заминава за Сан Франциско заедно с по-малкия си брат Идън, изгубил зрението си вследствие на заразата.

По настояване на Електор Андън Джун се завръща в републиката и започва да се подготвя за лидер на Сената. Въпреки че е едва на шестнадесет и без опит, тя има най-големи шансове да се превърне в дясната ръка на младия управник. И да сподели живота му.

Смъртоносната зараза плъзва и из колониите. Тя слага край на временното примирие между двете части на постапокалиптична Америка. Колониите отчаяно се нуждаят от серум и поставят ултиматум на републиката.

Джун узнава, че лек срещу заразата може да бъде открит в кръвта на Идън. Обръща се за помощ към Дей, когото не е виждала от осем месеца. Единствено той би могъл да спаси живота на хиляди поданици на републиката. Застрашавайки този на брат си.

Ще намерят ли серум, преди да е станало прекалено късно? Могат ли Дей и патриотите да се изправят срещу армията на колониите и да я победят?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата