1 коментар
Chrononauts-Comic-Movie

Очаквайте Хрононавти на голям екран

Още един комикс на Марк Милър („Шут в г*за“, „Kingsman: Тайните служби“) ще бъде адаптиран за кино. Този път става дума за пътуване във времето в тона на „Пазители на галактиката“.

chrononauts-01-cvr-col-720-2734bПореден комикс ще бъде филмиран с надеждите да бъде превърнат в блокбъстър, но този път не става дума за супергерои на Марвел или ДС, а за нещо по-интересно – Chrononauts. Този комикс излиза от съвсем скоро скоро (първият брой е по американските книжарници от едва три дни), но е доста успешен и критиците го хвалят. Медиите, пуснали новината за филмирането му, се обединяват около мнението, че това е един от най-подходящите комикси за адаптация на голям екран.

В него става дума за двама добре изглеждащи учени-приятели, които пътуват заедно през времето и се набъркват в неприятни ситуации. Това са д-р Корбин Куин и Дани Райли, чийто диалог „засенчва този от филмите за ченгета“. С достатъчно акъл да изобретят пътуването във времето и с жаргона на пилотите от 60-те години, те изкривяват физичните закони, за да постигнат своето.

Правата са купени от Universal, а Крис Морган („Бързи и яростни 6“) вече е привлечен като продуцент. Марк Милър и Шон Гордън Мърфи, създателите на комикса, ще бъдат пък изпълнителни продуценти. Милър става все по-голямо име в Холивуд – и двата му проекта са успешни, макар и без да разбиват някакви рекорди. Kingsman: Secret Service направи 109 милиона долара в САЩ (при 80 милиона бюджет, тоест тъкмо си е изкарал парите), но и още 169 милиона в световен мащаб, което вече го прави печеливш.

Милър описва „Хрононавти“ като смес от екшън и хумор, достъпен най-вече за кинозрителите. „Отидох да гледам „Пазители на галактиката“ когато започвах работа по комикса и тонът беше идентичен. Опасно е и е наситено с екшън, но става дума за хора, които се харесват и които зрителите намират за забавни. Драмата е наситена и опасността е реална, но пазителите имаха страхотно настроение. Точно това сме докарали Шон и аз тук. Минахме през едно велико десетилетие, в което видяхме колко реални можем да направим невъзможните концепции, сега ни е просто време да се позабавляваме. Също както си тръгнах от киното след „Пазителите“ усмихнат, така очаквам и хората, които четат комикса, да го завършат с усмивка.“

Ще ви държим в течение за развитията по проекта, но като цяло очакваме филмът по Chrononauts да не се мотае много. Може би да е готов за 2017-2018?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата