Разклонението на „Живите мъртви“ направо с 2 сезона

Пилотният епизод Fear the Walking Dead толкова се е харесал на АМС, че направо са поискали сериала да се прави поне 2 години.

Краят на пети сезон за „Живите мъртви“ наближава, но вече се оформя ново начало. Преди време ви съобщихме, че се подготвя разклонение на супер успешния зомби-сериал, а днес вече знаем, че телевизията-продуцент му има пълно доверие да се превърне в следващия хит.

Новият проект ще се развива във вселената на The Walking Dead, но ще е с други герои и ще се развива в началото на зомби-апокалипсиса в Лос Анджелис. Все още няма официално заглавие, но в медиите циргулира Cobalt, а името на пилотния епизод вероятно е Fear the Walking Dead.

Първият сезон ще се състои от 6 епизода, също като при сериала-майка, а количеството епизоди във втория вероятно ще зависи от успеха на първия. Тоест, сигурно е, че втори сезон ще има, просто не се знае колко ще е дълъг. Премиерата вероятно ще бъде през късното лято, вероятно малко преди началото на шести сезон на „Живите мъртви“ през октомври.

the-walking-dead-spinoff

Горе и долу виждате и първите кадри от разклонението – на тях виждаме Клиф Къртис, Шон Кабрера и Ким Дикенс като учители и психолози в нападнато от зомбитата училище. Те са се натъкнали на (не)мъртвец, което може би им е за сефте, но не и на нас като отколешни фенове на жанра.

Президентът на АМС Чарли Колиер е един от хората, отговорни за ранната поръчка на втори сезон: „Заели сме се отговорно със задачата да сътворим достоен придружител на сериал №1 по телевизията. От самото начало на „Живите мъртви“ хората ни питат какво е ставало по други места по време на зомби-апокалипсиса, как са изглеждали нещата, когато светът се е сринал. С този нов сериал ще разберем. Робърт Киркман, Дейв Ериксън и техният екип сценаристи, продуценти, актьори и специалисти са създали нещо наистина забележително и отличително.“

Създателят на проекта, както и на първоначалния сериал и комикса зад него, Робърт Киркман, казва следното: „Чувстваме се овластени от тази поръчка за два сезона, сериозна заявка за доверие от страна на телевизионния ни партньор АМС. Лично аз приемам това за знак, че те вярват, също като нас, че сме постигнали целта си да създадем нещо оригинално, да почетем първия сериал и да разширим света на „Живите мъртви“, като едновременно с това кажем и нещо ново чрез тази история. Много съм благодарен, че имаме възможност да разкажем тази история и да покажем на хората, че тепърва започваме да показваме това, на което сме способни с The Walking Dead.“

the_walking_dead_companion_unit

Няма спор, „Кобалт“ (ако това име си остане) ще се гледа. Сериал за началото на зомби-епидемията определено звучи като нещо интересно, дори и без да носи марката „Живите мъртви“ зад гърба си. Всъщност, единственият проблем може да се окаже именно тя. Феновете на сериала вече са свикнали със света, населяван от зомбита, дори да не са видели първоначалното му развитие, и една дълга експозиция би била по-скоро излишна. Бродещите дори вече са леко скучни, The Walking Dead отдавна установи, че основната заплаха в този свят не са немъртвите, а живите. Също така, „Живите мъртви“ не се слави като най-динамичния сериал на света, така че ако ни чака още едно шоу, в което ще се случват по 2 неща на 3 епизода и героите тепърва ще се учат на това какво е зомби/бродещ по цели сезони, то това може и да ни дойде в повече.

От друга страна, зомбитата винаги са плюс, а формулата с малко събития и много драма доказано работи. Нещо повече, поръчката за два сезона е обнадеждаваща, а коментарите от продуцентите за нивото на пилотния епизод загатват за нещо наистина ново и качествено, така че нещата засега изглеждат по-скоро ярки и оптимистични. Стискаме палци разклонението да се окаже дори по-добро от първоизточника!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Алекса

Интересно ми е да видя как ще се справят и други хора…работата е там че не мисля че ще надмине Живите Мъртви. Всички които гледат серяла са свиканли със тези герои а сега изведнъж да се появи нов серял със други хора и всичко да започне отначало…освен че ще е страно ще е и объркващо. Предполагам че не само аз мисля така. Живите Мъртви е оригиналния серял с нашите любимци и е….няма значение все пак мисля да изгледам първия сезон пък с времето ще се види. 🙂

Nedev88

Честно казано ме съмнява да има същия успех като ЖМ. Зависи от героите – ако са интересни ще се гледа. Или ако успеят да направят някаква връзка с герои от ЖМ.

Петя Ивайлова

Да – актрисата, която играе Лекса (главнокомандващ на граундърите – в момента е много важна) освен това е участвала в този пилотен епизод, и ако има възможност да бъде част от потенциално по-хитов сериал, в по-добра телевизия вероятно ще се възползва. Може и да не умре – прав си, че не е задължително, но ако е с някаква значима роля, няма как да участва занапред в Стоте. Пилотният го няма, но на разни места пише за изтекли ранни сценарии (научих името на героинята от страницата в ИМДБ – помислих, че някой може да знае нещо повече за нея) – дори и да има целия текст, сигурно не си струва да се чете.

Петър Атанасов

Какво, какво, кой? Задай си въпроса по-подробно, че не знам нито коя е Лекса, нито коя е Ашли, пък уж гледам 100-те (макар още да не съм почнал втори сезон).

Иначе предполагам те притеснява, че някоя актриса се засича в двата сериала – не е задължително да означава, че героинята умира. Кобалт засега ще правят само 6 серии (тоест още 5 имат да снимат щом е готов пилотът), а 100-те също не са много като количество. Възможно е да си участва паралелно и в двата сериала или пък някъде просто да й намалят ролята, но да си остане жива. А ако някой от тук вече е изнамерил пилота на Кобалт, ще му се поклоня до земята 🙂

Петя Ивайлова

Един страничен въпрос – тъй като все още съм фен на Стоте, дали това означава, че Лекса скоро ще умре? Някой, който е гледал пилотния, да каже дали Ашли е значим персонаж?