„Викинги“ подновен за четвърти сезон

Силните рейтинги на трети сезон докараха още една година битки и интриги за избраника на Один – Рагнар Лотброк.

History може и да не е първата телевизия, която ви идва наум, когато чуете за сериали, но „Викинги“ определено й създаде нов имидж. Историческата драма със свръхестествени елементи, създадена от Майкъл Хърст („Тюдорите“), продължава да е хит и да завоюва огромни за телевизията рейтинги. Дотук трети сезон е гледан от средно 4,3 милиона души на епизод. Ето защо подновяването за четвърти сезон не е изненада за никого.

Въпреки че трети сезон още не е завършил, продукцията на четвърти ще започне съвсем скоро, като снимките се правят в Ирландия.

Генералният директор на Хистъри Дирк Хугстра е пуснал следното изявление към новината за поръчката на още серии:

„Vikings завоюва сърцата както на публиката, така и на критиците и стана една от най-завладяващите, визуално впечатляващи драми по телевизията. Много сме горди от невероятно талантливия снимачен екип и актьори, водени от Майкъл Хърст, чиито интригуващи сюжети и истории намират перфектния баланс между мащаба, борбата на умове и кръвопролитията, за да държат феновете в напрежение и искащи още.“

Vikings

„Викинги“ наистина има лоялни фенове и вдигна профила на телевизията по същия начин, по който „Живите мъртви“ и „В обувките на Сатаната“ направиха АМС една от водещите кабелни телевизии в САЩ. Тонът на сериала наподобява леко „Игра на тронове“, но се отличава по това, че стъпва на реална история, а за свръхестествените елементи така и не може да се каже дали са истински, или са резултат от твърде голямата набожност и суеверност на героите си.

Трети сезон вече поднесе солидна доза обрати и неочаквани събития, а зрителите могат да са спокойни, че това ще продължи и догодина. Подновяването е добро бизнес решение от страна на History, което вероятно ще продължи да работи в тяхна полза още дълго време.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
8 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

Не съм сигурна дали Блегдън(?) не лъже, за да не обиди феновете на сериала. Преди дни четох статия, в която пишеше, че е искал да участва в друг проект.

Gloripeace

СПОЙЛЕРИ за негледалите сез. 3, еп. 6 „Born Again“ (и за евентуални бъдещи събития?); интервю със сценариста Хърст и актьора за Ателстан – in English – http://www.ew.com/article/2015/03/26/vikings-death

Петя Ивайлова

В индийските сериали нямат проблем да сменят актьорите без обяснения 🙂 Чудя се дали понякога не е за предпочитане? Сара от Стрелата първоначално беше друга жена (една актриса от Дързост и красота), но никой не забеляза промяната…
Сетих се, че нещо подобно се е случило с русата лейтенантка от Стар Трек: Следващо поколение (проверих и името в ИМДБ, иначе не го помня – Таша Яр) – искала е да си тръгне, след това е поискала да се върне и в резултат е убита три пъти при различни обстоятелства… Хубаво е, че сценаристите са имали възможност да си отмъстят за несериозността и, но от това страдат зрителите и сериала. Тук май наистина има материал за класация (за мен както казах е по-интересно дали някой е постигнал нещо значимо след напускането си).
Единствената извинителна причина, която заслужава уважение, е тази на актрисата, която играе Самийн Шоу – наскоро тя си взе безсрочен „отпуск“,защото е бременна с близнаци. Всъщност не се знае дали изобщо ще се върне в Person of interest.

Петър Атанасов

Дам, мислех си дали да не включа 2-3 изречения в статията за този случай, но викам айде няма, че твърде скоро се е случило и може да спойлна някого 🙂

Иначе идеята за актьори, които да са прецакали сериали заради преждевременно своеволно напускане, е добра за класация 🙂 Аз се сещам за Misfits – там най-харесваният напусна след втори сезон, а още трима след трети. За четвърти сезон беше останал само един човек от оригиналния състав, който по средата реши, че и на него вече не му се занимава. И въобще това е доста типично за британските сериали. Донякъде и Доктор кой може да се даде за пример, Екълстън си тръгна твърде рано, а на Тенант претенциите направиха 2009 да няма сезон, а само 4 филма, но айде, там сериалът го позволява. От по-старите знам за „Вавилон 5“ че е имало такива проблеми – там за русата телепатка е имало предвидена цяла история в много епизоди, но понеже е решила да напусне след втори сезон сюжетната й линия се е прецакала и се е наложило да върнат червенокосата телепатка и да й дадат част от плановете на нейната героиня. Тя пък се беше отказала след първия филм и затова вкарали русата телепатка… Смяната на капитаните също не е била първоначално предвидена и Брус Бокслайтнър е дошъл в последния момент да спаси положението. Въобще голяма мешаница 🙂 В Лекс и Фарскейп също има такива случаи – Заан изобщо не е трябвало да умира в трети сезон, но актрисата получила алергична реакция от грима и нямало как да продължи. В Лекс за смяната на Zev с Xev (на английски се чете по един и същи начин) телевизията е виновна – много са се замотали с поръчката на втори сезон и на Ева Хаберман й писнало да ги чака, та си уредила други филми. В последствие в крайна сметка поръчали сезона и Ева успява да снима само два епизода. Косата й там затова е странна, защото не искала да се подстригва заради две серии и затова прилича на гръмнал бойлер в тръстика.

Хубавото в част от тези случаи, както и във Викинги, е, че актьорите поне са си направили труда да предупредят своевременно, за да им се измисли някакъв сносен край. Нормално е актьори да си напускат сериалите, но поне от уважение да си довършват нещата. И пак живеем в сравнително добри времена от тази гледна точка – в най-старите сериали актьорите са си тръгвали с щракване на пръсти или пък са ги сменяли също с такова, без никакво обяснение, без никакво споменаване в сюжета 🙂 Сега такива неща почти не се случват.

Петя Ивайлова

Толкова ме подразни тази работа с актьорите, че се питам, няма ли някаква статистика за актьори, които са напуснали утвърдени сериали (с което са предизвикали непредвидената смърт на персонажите си или тъпи промени в сюжетната линия), за да последват нова възможност – т.е. дали някой е преуспял след подобен опит? Струва ми се, че не – Оливия Уайлд например прецака героинята си в Хаус, за да стане голяма кино звезда. Сигурно е спечелила много пари, но всичките и филми са посредствени. Други примери – Чарли Шийн, Лиса Еделстийн, Били от БЗГ (ето – дори не знам името на актьора 🙂 ). Всъщност се сещам само за един, който е имал що годе добър успех след подобно напускане и това е Себастиан Стан. Но в действителност, неговото не е точно напускане – ролята му в „Имало едно време“ беше изчерпана. Единственото от което се е отказал е от главна роля в разклонението („Имало едно време в Страната на чудесата“ е било запланувано като истинската история на Лудия шапкар – в последствие концепцията е променена).

Петя Ивайлова

Нещо съм разочарована – несериозни актьори, които искат да напуснат, провалят сериала! Още повече че по думите на сценаристите, героите им са били предопределени за нещо друго (от спойлер)… Промените в крачка превръщат шоуто в сапунена опера – или разказваш история, или не. Ако исках да гледам шоу, което се променя според настроението на феновете и сценаристите си и личните отношения между екипа, щях да гледам нещо долнопробно като Дързост и красота…

Gloripeace

ето тийзър трейлър. Естествено, кадрите НЕ са от Сезон #4, който ще се снима тепърва тази година и пак да го очакваме, когато „Зимата си отива“.
Season 4: The Raid Continues (2016) The World Will Never Be The Same
https://www.facebook.com/video.php?v=674587619312782&set=vb.258436810927867&type=2&theater
*жалко, че официалният History-канал в ютюб е забранил достъпа до викингските клипове, а има доста интересни (следете соц-профилите им : )

Миро

Амм добра вест, аз съм им фен ама дано да почнат скор да мародерстват че много заспаха последните епизоди 😉 .