FromtheDarkShot

Ирландски вампири

Независимо продуцираният филм From the Dark ще срещне загубена млада двойка със зловещи вампири.

За да не си помислите, че вампирите излизат от мода, малката компания Dark Sky Films ви е подготвила нов, макар и евтин, хорър – „От мрака“. В него двойка влюбени ирландци, загубили се някъде в провинцията, попада на къща, която се оказва леговище на вампири. Вижте трейлъра:

https://www.youtube.com/watch?v=6oZ5_ExOhM8

Режисьорът е Конър МакМаън (Stitches), а в главните роли са Ниам Алгар и Стивън Кромуел – ирландска продукция отвсякъде. По принцип евтините филми рядко са добри, но тук поне изглежда, че МакМаън знае как да изцеди максимума от възможностите си, за да уплаши зрителя.

В официалното резюме на сюжета „Сара и Марк пътуват през провинцията на Ирландия, когато колата им се разваля. Двамата попадат на самотна къща, но мъжът в нея е ранен. Когато се опитват да му помогнат, той ги напада. Сара и Марк успяват да избягат, но скоро са нападнати от нещо още по-лошо – зло същество е събудено от хилядолетен сън и ги е набелязало. Скоро те разбират, че само едно нещо може да спре съществото – светлина. Когато слънцето залязва и източниците на светлина намаляват, а съществото става по-силно, двойката се озовава в борба на живот и смърт, в която газова лампа или пламъчето на самотна клечка кибрит може да спаси живота им.“

From the Dark излиза на DVD във Великобритания на 14 април, като ще стискаме палци да стигне и до нас скоро след това (легално или не съвсем).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата