fjq

Две нови книги подготвят читателите за илюстровани издания на Хари Потър

„Фантастични животни и къде да ги намерим“ и „Куидичът през вековете“ ще обогатят знанията на учениците от Хогуортс.

kuidich cccОт днес по книжарниците можете да намерите две нови книги от вселената на „Хари Потър“ – „Фантастични животни и къде да ги намерим“ и „Куидичът през вековете“. Автор отново е Дж. К. Роулинг (независимо какво пише на корицата), а изданията са илюстровани и задължителни за феновете на младия магьосник от Хогуортс.

Куидичът през вековете

Ако някога сте се питали откъде идва златният снич, как са възникнали блъджърите или защо играчите от „Уигтаун уандърърс“ имат изобразен сребърен сатър на наметалата, „Куидичът през вековете” е точно за вас. Творбата на Кенилуърти Уисп е истинска наслада за онези, които се интересуват от история на магията, и най-вече за всеки, който играе или поне гледа редовно куидич.

По думите на библиотекарката Мадам Пинс „книгата е прелиствана, олигавяна и изобщо малтретирана“ ежедневно – завиден комплимент за всяко четиво. Новото издание и точно копие на това от библиотеката е предназначено специално за мъгъли. В предговора към него директорът на „Хогуортс” Албус Дъмбълдор уверява, че е премахнал всички обичайни библиотечни магии от книгата, но съветва читателите да се отнасят внимателно. Не е съвсем ясно дали мадам Пинс няма да се появи изневиделица и да настоява за глоба, ако книгата бъде наранена по някакъв начин.

fantastichni jivotni ccФантастични животни и къде да ги намерим

Екземпляр от незаменимото произведение на Нютън Скамандър присъства в почти всяко магическо домакинство. Той е четен и препрочитан поколение след поколение в търсене на най-ефикасния начин човек да се справи с хорклъмпите на ливадата си или да отучи пухкавела си да пие вода от тоалетната. Сега и мъгълите имат възможност да научат какво яде джарвеят и защо не е добра идея да оставят мляко за бодливеца. Изданието ще ги запознае със света на необичайните магически създания, категоризирани от А до Я. Включена е и класификация на отдел „Регулация и надзор на магическите създания“ към Министерството на магията и кратък справочник за установената им опасност.

„Фантастични животни и къде да ги намерим” предоставя възможно най-изчерпателната информация за знайни и необичайни магически същества, включително външен вид, характер, умения и местообитания. Енциклопедичното издание е оформено като точно копие на учебника на Хари Потър, в чиито полета се забелязват неговите и на Рон и Хърмаяни бележки. От Warner bros. подготвят филмова трилогия, базирана на книгата, с чийто сценарий се е заела самата Роулинг. Писателката наскоро обяви, че е приключила работата си по него. Филмите ще проследят историята на Нют Скамандър и неговите приключения в тайното магическо общество на Ню Йорк, седемдесет години преди тези, описани в „Хари Потър”. Премиерата на първата лента е насрочена за 2016 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата