star-trek-axanar-drydock

Космонавтка ще играе в Стар Трек

Фен-филмът „Стар Трек: Аксанар“ наема Саманта Кристофорети за космическа роля

В нашето съвремие е добро време да си фен на „Стар Трек“. Новата кино поредица се възроди повече от успешно, готвят се редица интересни филми от фенове, а винаги има шанс и за нов сериал. Към списъка с успешни проекти сега ще добавим и Star Trek: Axanar.

В началото на месеца, екипът на „Стар Трек: Аксанар“ завърши третата си успешна IndieGoGo кампания, в която събра почти 500 000 долара. Идеята е да се направи един голям филм в 4 епизода, в който ще се разказва предисторията на Гарт от Айзар – персонаж, който за пръв път се появи в епизода от оригиналните серии Whom Gods Destroy. Сюжетът на филма се развива 21 години преди първия епизод на „Стар Трек“, Where No Man Has Gone Before.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Въпреки че е само фен-проект, който няма право да печели пари (защото правата за „Стар Трек“ се държат от CBS), „Стар Трек: Аксанар“ изглежда доста професионално и явно се харесва от феновете. Самите му автори са големи почитатели на сериала и разклоненията му, а и актьорите не са безизвестни. Гари Греъм се завръща в ролята си на посланик Совал от „Стар Трек: Ентърпрайз“, а участва и Кейт Върнон, която познаваме от „Бойна звезда Галактика“.

Сега кастът може да се похвали с ново интересно попълнение – истинската космонавтка Саманта Кристофорети. Тя може да не е известна с актьорски умения, но има доста по-ценни постижения в живота си – първата италианка в космоса, първият космонавт, празнувал Деня на хавлиената кърпа по „Пътеводител на галактическия стопаджия“ и първият космонавт, сварил еспресо в космоса. Кристофорети държи и рекорда за най-продължителен околоземен полет на жена – 199 дни и 16 часа!

Не се знае каква роля ще играе Кристофорети, но привличането й към проекта определено е гениален ход. Трябва да се отбележи обаче, че тя не е първата космонавтка, която играе в Star Trek. Преди нея, д-р Мей Джеймсън се появи в епизода от „Стар Трек: Следващото поколение“ Second Chances.

Star Trek: Axanar има още пари за събиране преди да се реализира в цялост, но с полученото досега вече има заснета „Прелюдия към Аксанар“ – 20-минутен късометражен филм за войната между хората и клингоните, отзвуците от която все още ще се усещат в планирания филм. Прелюдията е качена в ютюб за свободно гледане:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата