Космонавтка ще играе в Стар Трек

Фен-филмът „Стар Трек: Аксанар“ наема Саманта Кристофорети за космическа роля

В нашето съвремие е добро време да си фен на „Стар Трек“. Новата кино поредица се възроди повече от успешно, готвят се редица интересни филми от фенове, а винаги има шанс и за нов сериал. Към списъка с успешни проекти сега ще добавим и Star Trek: Axanar.

В началото на месеца, екипът на „Стар Трек: Аксанар“ завърши третата си успешна IndieGoGo кампания, в която събра почти 500 000 долара. Идеята е да се направи един голям филм в 4 епизода, в който ще се разказва предисторията на Гарт от Айзар – персонаж, който за пръв път се появи в епизода от оригиналните серии Whom Gods Destroy. Сюжетът на филма се развива 21 години преди първия епизод на „Стар Трек“, Where No Man Has Gone Before.

Въпреки че е само фен-проект, който няма право да печели пари (защото правата за „Стар Трек“ се държат от CBS), „Стар Трек: Аксанар“ изглежда доста професионално и явно се харесва от феновете. Самите му автори са големи почитатели на сериала и разклоненията му, а и актьорите не са безизвестни. Гари Греъм се завръща в ролята си на посланик Совал от „Стар Трек: Ентърпрайз“, а участва и Кейт Върнон, която познаваме от „Бойна звезда Галактика“.

Сега кастът може да се похвали с ново интересно попълнение – истинската космонавтка Саманта Кристофорети. Тя може да не е известна с актьорски умения, но има доста по-ценни постижения в живота си – първата италианка в космоса, първият космонавт, празнувал Деня на хавлиената кърпа по „Пътеводител на галактическия стопаджия“ и първият космонавт, сварил еспресо в космоса. Кристофорети държи и рекорда за най-продължителен околоземен полет на жена – 199 дни и 16 часа!

Не се знае каква роля ще играе Кристофорети, но привличането й към проекта определено е гениален ход. Трябва да се отбележи обаче, че тя не е първата космонавтка, която играе в Star Trek. Преди нея, д-р Мей Джеймсън се появи в епизода от „Стар Трек: Следващото поколение“ Second Chances.

Star Trek: Axanar има още пари за събиране преди да се реализира в цялост, но с полученото досега вече има заснета „Прелюдия към Аксанар“ – 20-минутен късометражен филм за войната между хората и клингоните, отзвуците от която все още ще се усещат в планирания филм. Прелюдията е качена в ютюб за свободно гледане:

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |