2 коментара
mist-2

„Мъглата“ на Стивън Кинг става на сериал

Продуцентите на филма ще атакуват и телевизията с нов проект.

184078_bСлед края на „Под купола“ хората си помислиха, че телевизията ще остане без сериали, правени по някой от милионите романи и разкази на Стивън Кинг. Да, но не за дълго! Разказът „Мъглата“ на популярния автор ще бъде адаптирана за малък екран.

Инициатори на проекта са Dimension Television – продуцентската къща (не телевизия), която през 2007 г. пусна филма със същото име и по същия разказ. Сценарист ще бъде Кристиян Торпе, създател на един от най-популярните датски сериали, „Рита“, както и на предавания за Showtime и AMC.

Според изявлението на компанията по повод новината, „ужасът и драмата в творбата на Стивън Кинг са толкова необятни, че според нас телевизията е най-доброто място, за да ги изследваме в дълбочина. С този сериал Кристиян е създал впечатляваща група герои и история с потенциал за безброй плашещи моменти“.

Вдъхновение сценаристът ще черпи както от оригиналния разказ, така и от филма. Неговите герои и истории обаче са нови, така че няма да видим повторение на вече познатото. Стивън Кинг е бил запознат с проекта и е дал своето одобрение, така че ще стискаме палци. Проблем е, че засега не е намерена телевизия, която да финансира продукцията и да излъчва епизодите, но предполагаме, че това е само въпрос на време.

Филмът от 2007 г. беше доста интересен и добре направен, макар и с много тъп край. Историята има потенциал за развитие в сериал, но трябва сценаристът и актьорският състав да са от наистина висока класа. Мистерията за същността на мъглата няма как да изкара твърде дълго, а и ще е трудно да се покрие голям период от време в сюжета, но нещо от типа на „Живите мъртви“ ще проработи. Стискаме палци The Mist да успее и семейството на фантастичните сериали да се увеличи с още една бройка.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата