umbrella-corps

Геймплей трейлър за Umbrella Corps

Вижте как ще се играе новото разклонение на Resident Evil.

Вчера Capcom пусна геймплей видео с коментар, демонстриращо какво могат да очакват играчите от Umbrella Corps, новото разклонение на емблематичната поредица Resident Evil. Клипчето показва някои специфични за новото заглавие елементи, които досега не са присъствали в други игри от франчайза.

Избрана е битка, наречена One Life Match, при която два екипа (Алфа и Браво) се бият до смърт в ограничена зона, изобилстваща от зомбита. Името показва, че веднъж убит играчът не се съживява, а целта е да се изтребят всички членове на противниковия екип. Всички разполагат с по един „заглушител“, благодарение на който зомбитата не ги нападат. Ако заглушителите бъдат повредени или унищожени обаче, немъртвите се превръщат в сериозен враг за играча, правещ задачата му да оцелее многократно по трудна. Клипчето не демонстрира гласов чат, но показва широка гама от инструменти за координация с екипа. Намирането на прикритие като начин за избягване на вражески атаки, тайното промъкване и атаките от близо ще бъдат награждавани.

Вижте за какво говорим по-конкретно в самото клипче:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Състезателните шутъри от първо лице са много популярни сред геймърите, но все пак играта трябва да преодолее известна доза недоверие, за да се превърне в успех. Като начало, много от феновете на Resident Evil са недоволни, че пета и шеста част от играта зарязват хоръра и се превръщат в екшън-шутъри, което убива духа на старите игри. Предишният опит за разклонение с войниците на лошата корпорация, Resident Evil: Operation Raccoon City, си заработи негативни ревюта и не пожъна успех. Това ново заглавие може и да обърне тренда, но едва ли ще е с помощта на дългогодишните почитатели на „Заразно зло“ – то може да разчита само на феновете на своя жанр. Явно Capcom си държи на намерението да прави FPS и да зареже уникалната потискаща хорър атмосфера на първите игри. Не помага и фактът, че очакваната за тази година Resident Evil 7 явно ще закъснее доста.

От друга страна, разработчиците все пак ще се опитат да угодят поне малко на старите фенове като пуснат римейкове във високо качество на Resident Evil Zero и Resident Evil 2. Имаме и обещание, че Resident Evil 7 няма да се бави твърде много.

Стискаме палци магията на първите заразни злота да бъде намерена отново в някоя от следващите игри, а дотогава ще се радваме на всичко, което държи поредицата жива.

Umbrella Corps излиза за компютър и PS4 в началото на 2016.

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата