rrrr

Риана ще играе в новия сайфай проект на Люк Бесон

Екранизацията на комиксите Valerian and the City of a Thousand Planets си осигури подкрепа от известната певица.

9782205070415_cgСлед Лейди Гага идва ред и на друга поп-икона да направи дебюта си в киното и фантастиката – Риана. Изпълнителката на хита „Застани ми под чадъра-дъра-дъра“ ще играе в космическата опера на Люк Бесон „Валериан и градът на хиляда планети“.

Режисьорът на „Петияй елемент“ и „Люси“ е наел Риана за голяма роля, макар че още не е известно каква точно е тя. Певицата се присъединява към вече обявените членове на актьорския състав Дейн ДеХаан, Кара Делевине и Клайв Оуен. Първият ще играе Валериан – агент на пространствено-времевата полиция, а Делевине – неговата партньорка Лорелин. Двамата пътуват през времето и пространството, за да прецакат плановете на извънземни инвазии, побъркани учени, клонирани армии и други търсещи вселенско господство.

За адаптацията на популярния френски комикс Valérian et Laureline ви писахме преди време, но чак сега има реални стъпки към заснемането и по-конкретна програма. Сценарият е готов, снимките започват в края на тази година, а премиерата е насрочена за лятото на 2017.

Любопитно е, че малкото роли на Риана в киното досега са били във фантастиката. Тя имаше поддържаща роля на войник в Battleship, изигра себе си в This is the End и се сприятели с извънземно в анимационния филм Home. Нито една от тези роли не е достатъчна, за да покаже дали момичето има актьорски талант, но поне не се е и излагала.

Времето ще покаже дали първият й опит ще бъде по-успешен от този на Лейди Гага в American Horror Story, но засега гледаме на проекта с умерен оптимизъм.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата