Египетските богове полудяват в Gods of Egypt

Алекс Прояс подготвя филм за епичен сблъсък в Древен Египет.

Алекс Прояс не е от най-продуктивните режисьори, но пък творбите му определено се помнят и открояват. Той ни даде „Гарванът“ през 1994, а след това „Град на мрака“ (с едно от най-страшните дечица от света на фантастиката) и „Аз, роботът“.

Следващият му филм на пръв поглед изглежда доста по-несериозен и неизискващ мозък за възприемане. Gods of Egypt пусна първия си трейлър, в който загатва за фентъзи приключения от типа на „Сблъсъкът на титаните“, „Изход: Богове и царе“ и др. В главните роли са Джерард Бътлър (300 – на който този и без друго прилича малко или много), Николай Костер-Валдау („Игра на тронове“), Руфъс Сюъл („Град на мрака“, „Мъжът във Високия замък“), Чадуик Боусман, Джофри Ръш, Брентън Туейтс, Аби Лий, Кортни Ийтън и Елоди Йънг.

Е, въпреки присъствието на боговете, едва ли ще спечели награда за философски трактат на годината, но кой знае – Прояс е доказал, че може да му се има доверие, така че трябва да му дадем шанс. Може и филмът да не се окаже толкова безсъдържателен, колкото изглежда на пръв поглед. А и при всички положения, компютърната анимация е на прилично ниво и зрелищата ще си струват.

Ето резюмето на сюжета:

Магия, чудовища, богове и лудост управляват дворците и пирамидите из Нилската долина в това екшън-приключение, вдъхновено от митологията на Египет. Оцеляването на човечеството виси на косъм и един неочакван герой ще трябва да поеме на вълнуващо приключение, за да спаси както света, така и истинската си любов. Сет, безпощадният бог на мрака, е узурпирал трона на Египет, хвърляйки някога мирната и просперираща империя в хаос и конфликти. С помощта на само шепа героични бунтовници срещу тиранията на Сет, Бек, смел и опърничав смъртен, си набавя помощта на бог Хор. Двамата формират необичаен съюз срещу Сет, а докато битката им със злодея през границите на живота и небесата, Бек и Хор трябва да издържат изпитания за кураж и саможертва ако се надяват да надделеят в зрелищната финална битка.

„Богове на Египет“ излиза на 26 февруари в САЩ, а за България още няма информация за премиера.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Nedev88

Аз не можах да го изтрая. Пък като видях, че бюджета му е 100млн и се хванах за главата.

Петя Ивайлова

Наскоро го изгледах – не беше чак толкова зле, колкото се опитват да го изкарат. Не беше и особено интересен, но пак беше по-добър от „Сблъсъка на Титаните“ да речем , или от Ултрон…И всъщност доста по-добър от някои марвелски филми, които се водят хитове и имат значително по-високи оценки в ИМДБ (като втория Тор или втория Железен човек)…

Иван Стамболийски

Боговете на Египет – ще ви хареса само ако обичате компютърната анимация и красивите гледки, харесвате Ланистър (или Ники ама Ланистър ми харесва повече) обичате филми в който може да влезнете за рекламите да станете да отидете в съседната зала, да изгледате друг филми, и да се върнете за финалните надписи. С една дума нищо няма да изпуснете.
Стига с плюсовете, ето малко минуси – ама хайде няма да ви занимавам с тях. Искам да имам здрави пръсти за нещо по продуктивно.
Среден филм по-всички стандарти…

zinka

nimam komentar nemoga dago gledam

Петя Ивайлова

Кастинг директорите се провалят за пореден път – всички знаем, че древните египтяни и особено техните богове са били от македонската раса!