Фалшивият принц и Кралят беглец

Излезе романът „Кралят беглец“, продължение на „Фалшивият принц“ от Дженифър Нилсен и изд. „Сиела“.

kralqt beglec ccФентъзи поредицата „Пътят към трона“ продължава с пълна сила! На пазара вече е втората част, „Кралят беглец“, а един от сценаристите на „Игра на тронове“ вече подготвя филмовата адаптация.

„Кралят беглец” отново ни среща с вече добре познатия „фалшив” принц Джейрън (наследник на трона на Картия), който е изправен пред тежката задача да стабилизира държавата за особено кратко време. Едва броени дни след коронацията, улисаният в държани дела млад крал бива нападнат от маскирани убийци, които проникват в двореца и са на косъм да се поздравят с успешно покушение над владетеля на Картия. Постепенно чужди армии се мобилизират по границите на държавата, а слуховете за гражданска война се разпространяват светкавично… Макар всичко да изглежда на пръв поглед обречено, Джейрън е убеден, че ако се откаже от името си и се впусне в лудешка гонитба с тези, които са се опитали да го убият, ще спаси кралството си. Без да е наясно колко далеч ще се наложи да избяга, нито дали ще успее да се върне жив, любимият ни герой е напълно сигурен, че неговата саможертва в името на Картия си струва.

Дженифър Нилсен – родом от Юта и майка на три деца – е сред най-продаваните автори на New York Times. От дете се интересува от театър, а с писането се захваща още в ранните си ученически години. Трилогията „Пътят към трона” е втората й юношеска поредица, която е посрещната положително от любителите на фентъзи жанра по света.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |