Може ли Ловецът да бъде интересен и без Снежанка?

Трейлър за The Huntsman: Winter’s War с Крис Хемсуърт, Чарлийз Терон, Емили Блънт и Джесика Частейн.

„Снежанка и Ловеца“ от 2012 г. беше зрелищен филм, който успя да събере достатъчно пари, за да се превърне във франчайз. Продължението беше в кърпа вързано, но в последствие се разрази скандал с привкус на сапунена опера, в който Кристин Стюарт (Снежанка) спа с Франсис Лорънс (режисьора) и това предизвика огромно недоволство в иначе не чак толкова консервативните американско общество и холивудски гилдии. Този скандал обаче не спря Юнивърсал от плановете за продуциране на още от същото и се стигна до компромис – филм-разклонение, който да се концентрира върху Ловеца. Поне Крис Хемсуърт е симпатичен на всички и още не се е забърквал в секс-скандали. Чарлийз Терон също трябва да участва като една от най-големите звезди на първата част (нищо, че умря), а защо да не забъркаме и още гранд-дами от Холивуд?

Така се роди „Ловецът: Ледената война“ – история, която не се нуждае от Снежанки и си има цели две лоши кралици! Вижте трейлъра:

Събитията във филма ще се развиват както преди тези в „Снежанка и Ловеца“, така и след тях. Преди много време Ерик (Ловеца) е служил на Фрея, Ледената кралица. По някое време обаче тя е заповядала на воините си да втвърдят сърцата си, а той се е влюбил в красивата и доста добра с лъка Сара. Логично, настъпил е разрив в отношенията им. Години по-късно, след историята със Снежанка, Фрея се завръща и търси начин да завладее Омагьосаното кралство, съживявайки убитата си по-голяма сестра – Злата кралица Равена.

Първоначалната идея беше The Huntsman да се напише и режисира от Франк Дарабонт, но той се отказа от проекта още преди снимките. Заместиха го с Седрик Николас-Тройър – надзорника на визуалните ефекти по „Снежанка и Ловеца“. Сценарият пък е даден на Еван Спилиотопулос (по-малко тъпия „Херкулес“ от миналата година, не този, сниман в Бояна) и Крег Мейзин („Страшен филм 3 и 4“, „Големият ергенски запой 2 и 3“). Общо взето, и тримата са черноработници в Холивуд и не са известни с кой знае какви кинематографични постижения. С други думи, готвим се за ново визуално пиршество без особен смисъл.

The Huntsman: Winter’s War излиза на 22 април.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Мира

Каста е много добър