Darq-1

Безкраен кошмар в DARQ

Новата игра ще ви вкара в един от онези лоши сънища, които не искат да свършват.

Тази новина може и да не е много подходяща за Коледа, но определено ще заинтригува феновете на хоръра. Полякът Влад Мархулец, известен с музиката си към филми като Hitman: Agent 47 и The Giver, търси 20 000 долара за новия си проект, който изглежда доста интересен – игра, в която главният герой се намира в кошмар без край или гравитация. Независимо от това дали Мархулец събере необходимите средства, игра за компютър ще има, а ако целта се надхвърли – парите ще стигнат и за версия за мобилни устройства. Вижте тийзър с кадри от DARQ:

Бутон за зареждане на YouTube видео

DARQ разказва за Лойд – момче, което съзнава, че сънува, но не контролира съня си. За негово нещастие, той сънува кошмар, а всички опити за събуждане се провалят. Докато изследва мрачните кътчета на подсъзнанието си, Лойд се учи да оцелява в кошмара като огъва законите на физиката и манипулира тъканта на сънувания свят.

Играта набляга на психологически ужас и съспенс, а не на кървища и насилие. Графиката комбинира двуизмерни с триизмерни изображения, а напредъкът се осъществява чрез решаване на пъзели, използване на намерени предмети и избягване на врагове. На места играчът ще се намира в пълен мрак и ще трябва да разчита изцяло на звуците около него, за да се ориентира. Посещаването на една и съща стая два пъти може да доведе до тотално различни резултати – промяна в обстановката или напълно различна стая. Чудовищата са случайно генерирани, тоест винаги идват абсолютно неочаквано. Много от тях всъщност ще са персонажи, с които главният герой трбява да разговаря, за да разбере смисъла на своето пътешествие. Краят на играта може да бъде тотално различен, в зависимост от изборите, които играчът прави докато играе.

Концепцията определено изглежда интересна, стискаме палци на Влад на събере пари чрез кампанията за набиране на средства.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата