11.22.1963

Hulu прави на минисериал „22 ноември 1963“ на Стивън Кинг

Джеймс Франко ще предотвратява убийството на Кенеди… ако времето му позволи.

Със сериали като „Джесика Джоунс“ и „Мъжът във високия замък“ Нетфликс и Амазон предвождат интернет гигантите в производството на сериали. Е, време е интернет да направи място за още един – Hulu тръгва доста силно в областта с „11/22/63“, минисериал по едноименния роман на Стивън Кинг.

Главната роля ще се изпълнява от Джеймс Франко, чийто герой ще бъде изпратен назад във времето, за да предотврати убийството на президента Кенеди. Времето обаче не приема добре намесата в историята му и няма да го остави да си прави каквото знае ненаказан.

Тийзърът по-долу загатва, че атмосферата и естетиката на романа са спазени и минисериалът има потенциал да се превърне в следващия интернет хит.

https://www.youtube.com/watch?v=KNiVxwXn9CU

Трябва обаче да признаем, че адаптациите на Кинг невинаги са успешни. Надяваме се Хулу да се поучат от опита на CBS с техния „Под купола“, който стана нарицателно за провален сериал.

В осемте епизода на „22 ноември 1963“ ще играят още Крис Купър, Джош Душамел, Ти Ар Найт, Чери Джоунс, Сара Гадън, Люси Фрай, Джордж МакКей и Даниел Уебър. Зад камера ще застанат не кои да е, а Джей Джей Ейбрамс и Стивън Кинг, подпомогнати от Бриджит Карпентър и Браян Бърк. Първите два епизода са режисирани и продуцирани от Кевин МакДоналд, носител на награди от Академията.

Очаква се сериалът да излезе на 15 февруари, честван в САЩ като Ден на Президента.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата