Ще има кръвопролитие в телевизионния Беоулф

Минисериалът Beowulf интерпретира легендата по модерен начин.

Esquire не е най-популярната американска телевизия, но тепърва й предстои да набира почитатели. Едно от средствата за това е новият й фентъзи сериал, Beowulf: Return to the Shieldlands, едва втората собствена продукция на този канал. Той е копродукция с британския ITV, който вече го излъчва във Великобритания.

13-серийният филм ще представи англо-саксонския епос, писан между VІІІ и ХІ век, в нова свтетлина. Ще участват не само герои от оригиналния текст, но и нови попълнения, родени в умовете на сценаристите – Джеймс Дормър, Тим Хайнс и Кейти Нюман.

Покритието на този минисериал е доста трудно, тъй като ITV го промотира доста слабо в интернет, а Esquire са забранили клипчетата си за зрители извън САЩ. Въпреки това ние изкопахме един трейлър и го предлагаме на вашето внимание:

Макар и не нещо феноменално, сериалчето изглежда прилично, или поне по-добро от филма „Беоулф“ от преди няколко години. В главните роли са Киеран Бю, Джон Хърт, Джоан Уоли, Ед Спелийрс и Гисли Орн Гардарссон. Действието се развива в Скандинавия, където Беоулф, герой на гетите, се притичва на помощ на Хротгар, кралят на даните, чиято резиденция в Хеорот е нападната от чудовище, познато като Грендел.

Ревютата на първия епизод (в САЩ ще го гледат чак на 23-ти януари, но на Острова вече са го започнали) отчитат немалко слабости на сериала, но повечето проявяват интерес да продължат да го гледат, така че може и да си струва. Епизодите излизат всеки понеделник.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Иван Стамболийски
infi

Гледах пилотната серия, доста интересно е направен. Но само на в мен ли се породи чувството докато гледах интрото че съм си пуснал някой remake на Игра на Тронове? До колкото ми е известно сериал е плануван да е само един сезон с 13 епизода. Така че освен ако не счупи рейтингите едва ли ще има втори сезон.