9 коментара
abc

Agents of S.H.I.E.L.D. и Once Upon a Time – подновени

„Агентите от ЩИТ“ и „Имало едно време“ ще продължат и наесен.

once-uponЧестито на феновете на тези два сериала! Американската телевизия ABC, която ги продуцира, е поръчала нови сезони още преди края на текущите. Те са част от дълъг списък с 15 подновени сериала и риалити програми. Сред тях не е другият фантастичен сериал на телевизията, „Агент Картър“, въпреки че нейният втори сезон приключи, но той не е и официално спрян, така че все още има надежда за трети сезон.

Приключения на Фил Колсън и екипа му от „Агентите от ЩИТ“ продължават още следващата седмица – 11-ти епизод излиза на 9 март българско време. Те обаче няма да са последните, тъй като ще продължат с четвърти сезон тази есен. Въпреки че сериалът така и не се превърна в хита, на който всички се надяваха, качеството му постоянно расте, а в най-новите си серии сюжетите стават все по-фантастични и близки до комиксовите, което се цени високо от феновете и критиците. Рейтингите все още не растат, но 30-процентовия спад във втори сезон засега е само 12-процентов, що се отнася до първата половина на трети. Любопитно е дали Agents of S.H.I.E.L.D. ще оцелее за пълен 6-ти сезон. Така ще продължи и през 2019 година, когато се очаква филмът на Марвел Inhumans, който вероятно ще има сериозни връзки с текущата основна сюжетна линия в сериала. Анализаторите обаче са убедени, че ако Джед Уидън и Мориса Танкароен продължат да повишават качеството на сценариите си както досега, безоблачното бъдеще на проекта е сигурно.

Докато „Агентите от ЩИТ“ имат солиден кино-гръб с филмите от вселената на „Отмъстителите“, който помага за подновяване при под 4 милиона зрители средно на епизод, „Имало едно време“ оцелява напук на всички прогнози, благодарение на Дисни и тяхната продуктова линия с приказните филми. Рейтингите тази година продължават тенденцията на рязък спад като гонят 30% по-малко зрители от миналия сезон и едва докосват средно 5 милиона чифта очи, вперени в екрана, на епизод (число, което вероятно ще падне още с новите 11 епизода, които очакваме до края на пролетта). Въпреки това, наесен ще има още епизоди. Сериалът празнува днес юбилей, защото ще излъчи 100-тния си епизод. Групата герои отива в Подземния свят, където ще се срещне с много от загиналите през 99-те серии досега персонажи. А коя приказка/легенда/мит/литературно произведение ще вдъхнови шести сезон, предстои да видим след около половин година.
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата