Agents of S.H.I.E.L.D. и Once Upon a Time – подновени

„Агентите от ЩИТ“ и „Имало едно време“ ще продължат и наесен.

once-uponЧестито на феновете на тези два сериала! Американската телевизия ABC, която ги продуцира, е поръчала нови сезони още преди края на текущите. Те са част от дълъг списък с 15 подновени сериала и риалити програми. Сред тях не е другият фантастичен сериал на телевизията, „Агент Картър“, въпреки че нейният втори сезон приключи, но той не е и официално спрян, така че все още има надежда за трети сезон.

Приключения на Фил Колсън и екипа му от „Агентите от ЩИТ“ продължават още следващата седмица – 11-ти епизод излиза на 9 март българско време. Те обаче няма да са последните, тъй като ще продължат с четвърти сезон тази есен. Въпреки че сериалът така и не се превърна в хита, на който всички се надяваха, качеството му постоянно расте, а в най-новите си серии сюжетите стават все по-фантастични и близки до комиксовите, което се цени високо от феновете и критиците. Рейтингите все още не растат, но 30-процентовия спад във втори сезон засега е само 12-процентов, що се отнася до първата половина на трети. Любопитно е дали Agents of S.H.I.E.L.D. ще оцелее за пълен 6-ти сезон. Така ще продължи и през 2019 година, когато се очаква филмът на Марвел Inhumans, който вероятно ще има сериозни връзки с текущата основна сюжетна линия в сериала. Анализаторите обаче са убедени, че ако Джед Уидън и Мориса Танкароен продължат да повишават качеството на сценариите си както досега, безоблачното бъдеще на проекта е сигурно.

Докато „Агентите от ЩИТ“ имат солиден кино-гръб с филмите от вселената на „Отмъстителите“, който помага за подновяване при под 4 милиона зрители средно на епизод, „Имало едно време“ оцелява напук на всички прогнози, благодарение на Дисни и тяхната продуктова линия с приказните филми. Рейтингите тази година продължават тенденцията на рязък спад като гонят 30% по-малко зрители от миналия сезон и едва докосват средно 5 милиона чифта очи, вперени в екрана, на епизод (число, което вероятно ще падне още с новите 11 епизода, които очакваме до края на пролетта). Въпреки това, наесен ще има още епизоди. Сериалът празнува днес юбилей, защото ще излъчи 100-тния си епизод. Групата герои отива в Подземния свят, където ще се срещне с много от загиналите през 99-те серии досега персонажи. А коя приказка/легенда/мит/литературно произведение ще вдъхнови шести сезон, предстои да видим след около половин година.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
9 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Миро

Нощния мениджър е много добър, а Том / Локи/ е феноменален и също смятам че ще е идеален за Бонд. В впрочем може да погледнеш и Винил….. също доста интригуващ.

Петя Ивайлова

Разбирам какво ми казваш и между другото, гледала съм повечето фантастики от 90-те. И въпреки това, като се замисля любимите ми фантастични сериали са точно три – Изгубените (да – оляха се накрая и въпреки това, сериалът беше феномен и до сега никой не може да го настигне), БЗГ (харесвам финала и последния сезон, в общи линии се случи точно това, което очаквах и това ме радва) и Последният повелител на въздуха (който е анимация, но иначе е съвършен).
Всяка година излизат сериали, които ме радват и то много – ето, в момента го има Светкавицата, но нищо не се доближава до тези трите. В действителност аз искам да се появи сериал, който да ми хареса повече, затова не спирам да им давам шанс 🙂

рин

Има едно животно наречено Еволюция 😉 Ако трябва да се обяснят, нещата, те са такива: представи си моме, че извънземни те отвлекат още като малко момиче, пратят те назад във времето при австралопитеките, все ще имаш някакво знание за света и хората с които си живяла виждала си момчета и мъже от твоята раса, чела си за великите ти деди и ти си тяхна потомка, заедно с момчета и мъжете от твоето време, гледала си филми и приказки и тн, та сега виждаш как живеят, какви са културата и ценостите им на астралопитеките, които нямат общо с хората от твоето време или предците ти, някак си успяваш да оцелееш между тях, а те никак не те тачат разбираш ли, не си от техните. Та ставаш тинейджърка след няколко месеца, а след има няма 1-2 години мома за женене дет се вика, ма астралопитеците грозни, маолумни, мамата ти се трака, всички искат да те минат, все някой „принц“ се появава и те спасява от стадото от „мастодонти“, но принцът не е по различен от тях, нищо, че ти си го харесваш поне мъничко щото те е спасил, па и не знаеш, що то е мъж-човек от твоя род, точно щото не си минала през това все още, нали била си недостатъчно голяма, като се те крали извънземните, макар да си имаш и само ИДЕЯ… Идва време да се усамотите с твоя „принц“, ти си мислиш, това и онова, ще го науча, как да се държи, да се къпе, да ми слугува, да се грижи за мен и такива ми ти минтири пинтири работи.., но ето извънземните идват, отвличат те отново и те пращат през времето при следващото еволюционно стъплао на човека и така чак до неандерталците, те малко по хубавки и тн.. същата история се повтаря, та с други думи преминаваш през всичките „еволюциони стъпала“ .. накрая те връщат близко то твоето време, но в бъдещето, Само че преди да те спуснат с кораба на родната ти земя ти казват, трябва да си избереш един мъж от всички времеви места в които те са прашали, като единствения който не си виждала е от близкото до твоето време в бъдещето… Кой ще избереш? – на всички си ги харесала по малко, били пигмей, неадерталци и тн.. намирал се е по един да те защити и ти да си мислиш да си оправяш живота с него… (сега преди тъкмо да си казала, кого избираш , защото избора явно е труден, извънземните ти казват, че родната ти земя Велика България, вече е Цигаландия, та избора , ако е от времето в което те пускат, ще е грозен, дървен с квадратно лице, мазен миризлив престъпник циганин… )…
Кого си избра накрая?
(Нарочно не съм написал всички видове, ето ти линк https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%B0 , от този линк се тръгва от Астралопитека и се стига само до Номо Неандерталис, като ти си от рода хомо сапиенс, в бъдещето те пращат при точно „такива“ ) . Скрития отговор на въпроса за Еволюцията е „Старо, но Златно“ 🙂 разбира се това е само „скрит“ отговор… Нормалния отговор би бил „Изборът, наречен Еволюция“. Тази приказка важи и за момчетата, избора ще е между мома от еволюционното човешко стъпало“.
Та, какъв би бил отговора на момата или момчето?
а)астралопитек; б)в)…. и така нататък друго еволюционно стъпало; тсъ(Ц-както викат гърТСите на буквата Ц)джипси; ъ)друг отговор някакъв….

Петя Ивайлова

При такъв богат избор от сериали, не разбирам защо се измъчвате да гледате нещо, което вече не струва. Всяка година изоставям по един-два сериала, които са ме разочаровали (като например Имало едно време, Стрелата, Слийпи Холоу, Падащи небеса… има доста голяма вероятност да изоставя Утрешните легенди, Супергърл и Библиотекарите – в случай, че излезе нещо много по-добро, за което искам да си освободя време) и започвам 3-4 нови (от които ест. не всички се подновяват). Ако не правех така, никога нямаше да открия сериали, които са извън комфортната ми зона, но всъщност ми допадат – ето сега ми се отвори място за нещо ново и започнах Нощният мениджър. Не знам как ще се развие и дали ще си заслужава, но определено мога да си представя Хидълстън като следващия Бонд.

Миро

Съгласен съм с теб Рин, но при положение че съм гледал всичко от изброеното по 2 пъти, някак си вече нямам тръпка да потретвам, живот и здраве с новия Стар Трек сериал който почва догодина ще се върне старата тръпка, все пак един от сценаристите или двама май бяха са от старата банда която е работила по ДС 9 и Вояджър. За сега аз си следя новите шоута на СуФу и 5-6 други 😉

рин

Мдам, имало едно време трябваше да свърши с втори сезон, чак се учудих, че направиха още… аз гледам фентъзи и сай фай просто защото не остана нищо НОВО за гледане, но вече зарязвам всички буламачи, по хубаво да си пусне човек маратон със стари класики SG1-SGA StarTrek, Babylon5, DB-DBZ, кеф ти екшън и интересени сюжетни линий, всяка година по 1 гледане, ако е прекалено прясно се гледа на година и половина или максимум 2… Не си губете времето с простотии, по добре старо но златно, отколкото ново ама боклук… Иначе и за Агентите е вярно положението, дано така да вдигнат нивото още, че да има, защо да се гледа… Аз и от Агент Картър останах доволен от новия сезон, личи си, че не е епизод за епизод, ами си е запланувано всичко.

Петър Атанасов

Аз мисля, че финалът на трети сезон беше перфектен и трябваше да си остане дотам. Но и аз, като Славяна, ще гледам докрай, просто защото мразя да зарязвам сериали 🙂 А и сезон 4 не беше толкова трагичен, колкото го изкарват. Най-тъпата арка си остана тази с Питър Пан, която беше още в началото на трети сезон. С пети предстои да се захвана, но мрачната Суон и Подземният свят ми звучат обещаващо.

Петя Ивайлова

Споделям напълно това мнение! Аз гледах до края на арката за Снежната кралица, но знам какво се случва нататък (хвърлям по едно око на ревютата и се радвам, че съм пропуснала излагацията с крал Артур) – сериалът е под всякаква критика. Имам чувството, че вече го гледат само отчаяните фенки на Колин О Донъхю. Надявах се, че след като смениха директора на телевизията, ще спрат да влагат пари и най-после ще дадат шанс на нещо ново, но не…

Славяна

Стиииииига… не мога да го понеса вече… Имам чувството, че „Имало едно време“ беше хубав само до 2- ри сезон.. Продължих да го гледам, защото мразя да зарязвам така сериали, но това просто не е човешко… И е много логично, че има рязък спад в рейтингите – вече не знам дали остана приказка, която да не са оплели, а дори и да има, нито ще е оригинално, нито интересно.. Искам един хубав финал, с приключени сюжетни линии за всички персонажи, а не нови и нови, безсмислени, сезони!