lego-star-wars

Star Wars: TFA и в Лего игра

LEGO Star Wars: The Force Awakens излиза през юни

Помните ли времената, когато Лего бяха просто конструктори на готини неща? Те са безвъзвратно отминали, тъй като характерните за марката човечета и блокчета днес строят не само фигури, но и филми, компютърни игри и какво ли още не. Е, ред е и на „Междузвездни войни“ да мине през призмата на LEGO, за да се получи LEGO Star Wars: The Force Awakens. Играта ще излезе на 28 юни, а сега ни е предложен първият геймплей трейлър за нея:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Новото заглавие в Лего-поредицата ще включва подобрена система за строеж на предмети с блокчета, която ще позволява различни креативни и забавни начини за справяне с проблемите. Подобрена е и системата за битки, както трейлърът показва. Адресиран е и проблемът с предишните заглавия, в които изкуственият интелект е твърде слаб и лесно преодолим – сега за враговете също е възможно да строят предмети от лего-блокчета, с което стормтрупърите имат достъп до доста разрушителни оръжия.

Ако пък подобренията в геймплея не са достатъчни за привличане на игралите предишни LEGO заглавия, то феновете на Star Wars могат да се заинтересуват от допълнителната история в тази игра. Персонажите, съществата и местата от „Силата се пробужда“ са разгледани по-подробно, отколкото във филма, и така дават повече детайли и предистория за тях. Разбира се, тези допълнения към сюжета няма да влизат в официалния канон на „Междузвездни войни“ (особено шегичките, на които явно ще се набляга), но все пак са бонус.

LEGO Star Wars: The Force Awakens излиза на 28 юни за PC, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, Wii U, Xbox 360 и Xbox One.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата