Първи трейлър за дългоочаквания „Доктор Стрейндж“

Бенедикт Къмбърбач ще изиграе един от най-странните супергерои на Марвел.

Не е тайна, че повечето, които сме почитатели на Бенидикт Къмбърбач, тръпнем в очакване на всеки негов нов проект. Трябва обаче да призная, и аз бях изненадан, когато разбрах, че ще участва в Марвелски филм. Въпреки това, ролята, която му е подбрана, е повече от подходяща (е, според мен, даже и балерина да бяха му казали да изиграе, пак щеше да се справи уникално). Още от както излезе първият Iron Man се носеха слухове, че от Марвел възнамеряват да се отклонят от типичния супергеройски отбор, за който правят филми, The Avengers, и да се представят едни малко по-непопулярни, но все така интересни персонажи. Изглежда, че 2016 г. е тази, в която ще се срещнем с един от тях – Doctor Strange.

Сюжета на филма следва историята на д-р Стивън Стрейндж, който е успешен хирург, но след злочеста катастрофа губи най-ценните си „инструменти“ – ръцете си. В опит да възстанови загубата си „добрият доктор“ се отправя на пътешествие из света, където се среща с така наречената Древна (в ролята – Тилда Слуинтън), която му показва света на магията и астралните прожекции, за който не е и подозирал. В трейлъра виждаме още и първи кадри от лошия (в ролята – Мадс Микилсен) във филма, също и леки препратки към „Матрицата“ – тренировката с Древната, и „Генезис“ – различните реалности, отразени в градски пейзаж.

Не знам за Вас, но аз определено ще го гледам на кино. За разлика от типичните Марвел филми този е приятно разнообразие от стандартната опаковка, която върви принципно от студиото. „Доктор Стрейндж“ ще излезе на голям екран на 4 ноември.

Ето и плаката към него, който излезе вчера:

dr strange

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Миро

Петя, и аз така за Къмбърбач, нищо не знаех за него преди Шерлок!! След това – в топ актьори ми влезе 😀

Петя Ивайлова
Петя Ивайлова

Филмът сигурно ще ми хареса 🙂 Тази година май ще излязат много забавни филмчета – за разлика от миналата.
Къмбърбач го харесвам като актьор, още откакто започнах да гледам Шерлок (без изобщо да съм го виждала или да съм чувала името му преди това), но не и на външен вид – по някои сайтове фенките така го превъзнасят, че направо е смешно (нещо подобно на манията по Хидълстън, който също е отличен актьор и има приятно излъчване, но иначе не е голям хубавец) 😀
Американските дати и мен ме дразнят – особено се издразних от тях последните дни, като обяснявах на някого за какво е сериалът 11.22.63 и какво означава заглавието…

Славяна

Аз пък Къмбърбач изоообщо не го харесвах, защото „Игра на кодове“ беше набутан в Оскарите и аз останах малко предубедена, после обаче гледах други негови филми(принудена от майка ми) и направо се влюбих в тоя човек. Страхотен актьор! А за доктор Стрейндж не знам нищо, ако не бъркам го гледах веднъж като малка в един от епизодите на Spiderman: the animated series, но изобщо не съм сигурна. Тъй че ще го гледам определено. Все пак съм си Марвелов фен и чакам всичко с нетърпение, пък ще видим. Нямам големи очаквания де, след вторите авенджъри доста се разочаровах, така че сега го карам по-леко с емоциите за филмите 😀 за всеки случай.

Петър Атанасов

Оф с тия глупави американски дати – като видях на плаката 11.4 и реших, че то трябва сега да излезе. Все забравям, че ги пишат наобратно. Иначе да, добре изглежда, но аз все още не се чувствам зарибен, въпреки че съм съгласен с мнението за гения на Къмбърбач.