„Зоната на здрача“ с римейк като интерактивно видео

The Twilight Zone се завръща към живот по нестандартен начин.

the twilight zone 80Не са много сериалите, които остават на видно място в историята, но „Зоната на здрача“ е един от тях. Легендарната антология на Род Сърлинг е популярна и до ден днешен. С фантастичните си истории и неочаквани обрати, The Twilight Zone се помни повече от половин век след дебюта си. Не е изненада, че CBS, собствениците на правата, търсят начин да изкарат още пари от сериала. Но новият им опит е във форма, която малцина са очаквали.

CBS е сключила сделка с компанията, произвеждаща интерактивни видеа Interlude, за да създаде хибрид между римейк на сериала и видеоигра, която да комбинира традиционното телевизионно повествование с възможността потребителите/зрителите да променят хода на историята със свои собствени избори. Става дума за нещо като книга-игра, но като интерактивен сериал.

Това не е първият път, в който телевизията се опитва да съживи интелектуалната си собственост. Най-успешният им опит беше през 1983 г. с филма Twilight Zone: The Movie, благодарение на който и сериалът възкръсна за 3 сезона. Още един опит за възкресяване беше направен през 2002 година, с Форест Уитакър в главната роля, но той се оказа нискорейтингов и неуспешен.

За новият интерактивен сериал не се знае много, включително и как точно ще се разпространява, но пък е обявено, че създателят на BioShock, Кен Левин ще напише и режисира първия епизод. С това име геймърите определено ще бъдат зарибени. Премиерата също не е известна, но стискаме палци да не се мотаят твърде много!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |