Без повече епизоди за Limitless

Въпреки съвсем приличния си рейтинг, сериалът е спрян.

limitlessonlineДнес поднасяме съчувствията си на феновете на „Високо напрежение“, защото сериалът им няма да бъде продължен. CBS е решила да не поръчва повече епизоди от драмата си, тъй като рейтингът е недостатъчен, а и ревютата не са особено ласкави.

В интерес на истината, сериалът е събирал средно по 7 милиона зрители на епизод, дори 9 ако броим гледанията в онлайн платформата на CBS – CBS All Access, което не е чак толкова лош резултат. Изпълнителният продуцент Крег Суини е опитал да премести сериала на онлайн платформата, където се е представил добре, след това е пробвал да го продаде на други телевизии, но явно никой не е проявил желание. Факт е, че между първия и последния епизод са се отказали около 4 милиона души (45% намаление), а потенциалът за нов спад при евентуално подновяване за есента е голям.

Що се отнася до потенциала на сюжета – според повечето критици той така и не е достигнат. Което е доста обидно за сериал, градящ се върху концепция за филм, но явно е факт. Повечето ревюта твърдят, че главните герои са симпатични и актьорската игра е добра, но историята просто няма какво толкова да предложи, а и клишетата са твърде много.

Все пак феновете могат да бъдат благодарни, че сериалът е относително завършен и последният епизод не е приключил с брутален клифхенгър, както често се случва на другите.

 

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
7 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

SargoS

Определено това е един 2-3 сериала които чаках всяка седмица и си ги гледах с кеф. Малко забози сюжета, вярно, но като цяло концепцията е толкова обещаваща и всеобхватна, че може да се правят наистина страхотни неща. Жалко.

рин

Така е , свежарско си беше…

Миро

Жалко, свеж си беше…. можеше да го продължат, но…. американци… все спират рано обещаващи проекти, а клишета правят по 100 сезона.

Петя Ивайлова

Всъщност сезона не завършва с клифхенгър – има си нещо като финал и поне главните герои са оставени в хубава ситуация, а не са на косъм от смъртта, да речем 🙂

Предишния ми коментар е напълно безсмислен, просто не съм прочел докрай статията… ?

Добре се, тъкмо бях решил да го започна. Поне има ли някакъв смислен финал?

Петя Ивайлова
Петя Ивайлова

Тъжно е – наистина харесвах този сериал. Той и „Луцифер“ ми бяха фаворитите сред новите тв сериали (не броя тези на сайтовете Амазон и Нетфликс).
Може би е вярно, че историята няма много какво да предложи – първо се опитаха да изкарат Еди Мора от филма злодей, после като че ли се съобразиха с оплакванията на зрителите и поеха в нова посока. Накрая сюжетната линия на Сандс се получи доста скалъпена. Все пак сериалът ще ми липсва.
Вече нямам много доверие на тези сериали по филми – съмнявам се и „Смъртоносно оръжие“, и „Честота“ да имат траен успех…