Да прочетем предисторията на Warcraft!

Изд. „Сиела“ пусна на пазара предистория към филма по игрите на Blizzard – „Warcraft: Дуротан“.

warcraft durotan ccПрез 1994 г. едно малко гейм студио променя завинаги тенденциите в игралния бизнес, пускайки на пазара играта Warcraft: Orcs & Humans. Никой не очаква, че рожбата на Blizzard Entertainment ще се превърне в абсолютен феномен, и че 22 години по-късно всеки, който е имал дори бегъл досег с развлекателната индустрия, е чувал за Warcraft.

Серията се състои от пет основни игри – Warcraft: Orcs & Humans, Warcraft II: Tides of Darkness, Warcraft III: Reign of Chaos, World of Warcraft и Hearthstone: Heroes of Warcraft. Четвъртото заглавие от поредицата, World of Warcraft влиза в книгата „Световни рекорди на Гинес”, като най-популярната абонамента онлайн ролева игра, а приходите от над 10 милиарда долара я превръщат в най-печелившата компютърна игра на всички времена.

Като част от мащабния франчайз Blizzard Entertainment и пускат множество настолни игри и книги, а след две седмици излиза и така очакваният първи филм – от 10 юни „Warcraft: Началото” тръгва по кината.

Предисторията на епичното фентъзи излезе в книга по-малко от месец преди световната премиера на филма. Изданието „Warcraft: Дуротан” ни въвежда в сложния и особено богат свят на орките Дренор, който е изправен пред сигурна смърт – зимите стават все по-студени, дивечът намалява драстично и дори плодовете вече се превръщат в лукс. Докато гордият клан Фростулф, предвождан от Дуротан, се бори за оцеляване, се появява надежда за спасение: мистериозен странник на име Гул’дан, който разказва истории за един нов, далечен свят, пълен с живот и необятни полета за лов на дивеч. Свят, готов за завоевание. Свят, наречен Азерот.

Вождът Дуротан е изправен пред особено трудния избор – да изостави земите на орките и да забрави традициите, повеждайки клана към непознатото, или да обрече всички на сигурна смърт.

До края на юни ще излезе и втората книга, „Warcraft”, която е изцяло по филма и се фокусира върху войната между Ордата и Алианса.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

SargoS

Тази книга са първи път излиза на български нали така? Да не се бърка с другите 2-3 романа които ги имаше преди време. А самата книга как е? Ясно че е култов сюжета, но става ли за четене? Или просто се възползват от да вземат още някой лев от феновете?

Иван Стамболийски

Кога разбираш че си фен на нещо? Когато седиш на жаркото слънце и се препичаш а твой приятел ти зададе въпроса „А бе Инфи, да не ти е студено нещо? Целия си настръхнал!“ а аз чета прелюдията към филма. Щом тя ми въздейства така, какво ли ще ми причини филма? Книгата е задължителна за всеки фен на поредицата, и поне според мен всеки който иска да гледа филма. Хората които нямат идея от историята и от героите, може би няма да я харесат.