Cover SISI

Носителят на „Брам Стокър“ 2015 излиза на български

Изд. „Еднорог“ пуска на пазара „Призраци в моята глава“ от Пол Трембли.

Призраци в моята главаКато смразяващ трилър описват „Призраци в моята глава“ на Пол Трембли, носител на наградата „Брам Стокър“ за миналата година. Книгата вече се продава и в родните книжарници от изд. „Еднорог“.

Животът на семейство Барет, обикновена провинциална фамилия, започва да се разпада, когато тяхната четиринайсетгодишна дъщеря Марджъри проявява признаци на остра шизофрения.

Отчаянието на родителите ѝ се задълбочава, тъй като лекарите не са в състояние да спрат неудържимото плъзгане на Марджъри към бездната на лудостта. Докато домът им се превръща в къща на ужасите, те неохотно се обръщат за помощ към местен католически свещеник. Отец Уондърли предлага да прибегнат към екзорсизъм, тъй като вярва, че крехката тийнейджърка е обладана от духове. Същевременно свещеникът се свързва с местна продуцентска компания, която проявява интерес да филмира борбата на семейство Барет с демоните. Фамилията е принудена да приеме предложението поради главоломно трупащите се сметки за лечение и четиримата скоро се превръщат в неочакваните звезди на хитовото риалити шоу „Обсебването”. Когато събитията в къщата на семейство Барет прерастват в истинска трагедия, шоуто и шокиращите инциденти, които то улавя, се превръщат в градска легенда.

Петнайсет години по-късно авторка на бестселъри интервюира Мери, по-малката сестра на Марджъри. И докато Мери си припомня тези отдавна отминали събития, случили се, когато тя е била само на осем години, на повърхността започват да изплуват дълбоко заровени тайни и болезнени спомени, които се сблъскват по неочакван начин с излъченото по телевизията. „Призраци в моята глава” е заплетен психологически роман на ужаса, който повдига множество въпроси за връзката между спомените и реалността, науката и религията и самата същност на злото.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата