skritiqt orakul

Рик Риърдън започва нова поредица

„Скритият оракул“, първа част от „Изпитанията на Аполон“, излиза на 14 май.

skritiqt orakul ccАвторът на историите за Пърси Джаксън не спира да твори! „Егмонт България“ ще пусне в събота новото предложение на Рик Риърдън – „Скритият оракул“, което ще започне новата поредица „Изпитанията на Аполон“.

Можете ли да повярвате – Зевс обвинява мен – Аполон, за битката с Гея?! Само защото великата богиня на земята съумя да подмами едно от чедата ми – Октавиан – да потопи гръцките и римските герои в братоубийствена война, която едва не срути западната цивилизация… Защо, в името на Тартара, да съм виновен аз?!

Остави другото, но сега съм прокуден от Олимп в тялото на шестнадесетгодишно смъртно момче с акне и всичките други екстри! На всичкото отгоре Делфийският оракул е замлъкнал, неспособен вече да предрича бъдещето. Най-унизителното от всичко е, че съм задължен да служа на улично хлапе, което се защитава като замерва хората с гнили плодове.

Зевс няма как да очаква да оправя пророческия проблем сам, нали?! Не и в това си безпомощно състояние. Май е време да посетя лагера на нечистокръвните, където, може би, ще успея да открия зародиш на талант сред плявата… ъ-ъ-ъ, имах предвид героите, който да ми помогне в това начинание. Без съмнение, ще ме посрещнат като знаменитост! Ще ми предложат дарове – грозде, „Орео“ или – о, богове – бекон! Ммм!

Да, ако оцелея след това, със сигурност ще напиша ода за бекона…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата