lis-12-pre

12 Monkeys и Preacher – подновени

Поръчана е и нова версия на Lost in Space по Нетфликс!

Добри новини от телевизионния фронт – сериалите „12 маймуни“ и „Проповедник“ ще имат нови сезони догодина, а култовиият сериал от 1965 година, „Изгубени в космоса“ ще има римейк.

12 Monkeys все още не измества филма-оригинал като популярност в съзнанието на хората, но спокойно може да се каже, че е култов хит (има малка, но пламенна фен база). С обратите си и сложните сюжети сериалът се харесва на зрители и критици. Тяхната лоялност ще бъде възнаградена и догодина, когато ще излезе трети сезон, състоящ се от десет епизода. От втори сезон все още остават два епизода, като последният ще излезе на 19 юли за България и ще завърши с голям клифхенгър и пореден времеви обрат. Един от главните сценаристи, Тери Маталас, казва за него, че е „огромен и може би малко противоречив. Но когато се замислиш, си казваш „О, да, всъщност това има логика“. След това обаче стигаш до ужасяващ извод и си казваш „Но това означава… О, не, не, не“. Финалът ни вкарва още по-дълбоко в живота на главните герои и е предзнаменование за голям конфликт, който няма как да завърши добре“.

12m

Малко по-успешен е Preacher, макар че и той е далеч от славата на „Живите мъртви“, с който неминуемо е сравняван не поради общи елементи, а поради общите си създател и телевизия. Продукцията на сериала беше доста трудна, но усилията все пак се отплащат с хвалби от критиците и средно по 3,3 милиона зрители на епизод – така той е вторият най-успешен нов сериал по кабелна телевизия на годината. Подновяването на сериала идва преди да бъде излъчена втората половина на дебютния сезон, а за догодина ще има и 3 епизода повече – общо 13. Новите епизоди на този сериал излизат в България всеки понеделник.

960

Сериалът Lost in Space не е много популярен у нас, тъй като не е излъчван по родни телевизии (доколкото знаем), но за западния свят си е легенда. През 1998 г. имаше несполучлив опит за кино адаптация с Мат ЛеБланк, но той не доведе доникъде (макар че поне него гледахме, благодарение на bTV). Оригиналният сериал е имал 3 сезона, първият от които е сниман в черно-бяло. Сега Netflix ще направи поредният опит за римейк, след като през ноември 2015 спечели правата. Сега сериалът е официално поръчан за разработка, като главен сценарист ще е Зак Естрин („Бягство от затвора“, „Имало едно време“), а в екипа му са Мат Сазама и Бърк Шарплес („Боговете на Египет“, „Пауър рейнджърс“). Първи сезон ще има 10 епизода и Нетфликс има големи амбиции за него, въпреки че не всички от наетите сценаристи имат най-добрата репутация. Винаги обаче има шанс новата версия да се окаже по-добра и популярна от оригинала, както се случи с „Бойна звезда Галактика“ например.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата