bbc america

Нови сериали от BBC America

По FX пък е поръчан цял сезон от разклонението на X-Men, Legion.

Изображение с име: Все още опиянени от успеха (поне сред критиците, ако не сред зрителите) на Orphan Black и вдъхновени от високите очаквания за „Дърк Джентли: Холистична детективска агенция“, BBC America ще продължават да продуцират жанрови сериали. Следващите им проекти са Quatermass, в който професор и дъщеря му ще разследват извънземно нашествие, и Memoria, в който мъж ще започне да полудява след като спомените му започват да си противоречат с това, което му припомнят технологиите.

Quartermass ще бъде римейк на британски минисериал от 1979 г. с популярния тогава персонаж професор Бърнард Куотърмас, наричан от някои първия телевизионен герой на Великобритания. Продукциите с него са доста различни – четири сериала, филми, радиопиеси, разкази и др., но самият той е сякаш постоянен герой – нещо като Шерлок Холмс. „Куотърмас“ е последният от четирите сериала. В него професорът търси правнучката си, която вероятно се е присъединила към секта, популярна сред младите – „Хората на планетата“. Те се събират в каменни кръгове и вярват, че извънземните ще ги пренесат на друга планета, където ще живеят в утопия. След като група сектанти изчезва в бяла светлина, а две совалки в космоса са унищожени от мистериозна сила, професорът започва да разследва и стига до извода, че сектантите не са „спасявани“ от извънземните, а са „консумирани“.

Описанието на Memoria е доста мъгляво, но продуцентите му са същите като на Orphan Black. Сценарист ще бъде Адам Баркън, като целта ще е да се търси отново висока концепция, съчетана с напрегнат сюжет. Стискаме палци да е поне наполовина толкова добро.

Междувременно, FX най-накрая поръча пълен сезон на „Легион“ и дори пусна снимbbcка на Дан Стивънс в главната роля (вдясно). Сюжетът ще се върти около Дейвид Холър (феновете на комиксите знаят, че той е синът-шизофреник на Професор Х), който се бори с умствено заболяване от тийнейджърските му години. След странна среща с пациент в лудница, Дейвид вижда и друга възможност – че гласовете, които чува, и виденията, които му се явяват, може би са истински. Първи сезон ще се състои от 8 епизода и ще е подкрепен от главните действащи лица зад кино вселената на Х-Мен – Браян Сингър и Саймън Кинбърг.

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency ще започне на 22 октомври, Legion ще се излъчва в началото на 2017, а за останалите проекти предстои да видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата