123

Свръхестествена драма с Колин Морган започва от 28 юни

Зловещата история от създателите на „Хора“ и „Мерлин“, ще проследява премеждията на млада двойка, която се опитва да се впише в малка фермерска общност.

234Нов летен сериал с участието на Колин Морган (Мерлин от „Мерлин“) и Шарлът Спенсър (Стеф от „Дивия Бил“) ще ни въведе за пореден път в мрачната атмосфера на Викторианската епоха. Годината е 1888, младият фермер Нейтън Апълби (Колин Морган) и съпругата му Шарлът Апълби (Шарлът Спенсър) се опитват да се впишат в затвореното общество на Съмърсет, където двамата наскоро са наследили имот. Традиционният начин на живот е на път завинаги да остане в миналото, под напора на прогреса и индустриализацията. Въпреки че светът се променя и суеверията все повече губят силата си, свръхестествените елементи са реални и младите хора се сблъскват с призраци и оживели митични създания, полтъргайсти и демони… За Нейтън това може би не е толкова лошо, тъй като той е обсебен от идеята да докаже, че задгробният живот съществува.

Оригиналното заглавие на сериала е „The Living and the Dead“, а първи сезон се състои само от 6 епизода, които са достъпни на BBC iPlayer от 17-ти юни (тоест, при интерес вече могат да бъдат открити в мрежата). Официалната премиерна дата е 28 юни. Създатели на сериала са Ашли Фароа (който е един от сценаристите на двете версии на „Life on Mars“), Самюъл Донован („Хора“), Алис Траутън („Мерлин“, „Атлантида“) и др. Проектът официално се води минисериал, но сценаристите не изключват създаването на втори сезон, в случай, че „Живите и мъртвите“ пожъне успех.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Промоцията на сериала е доста слаба, което ни кара да сме скептични към него, но пък и ВВС по принцип не са известни с кой знае какви маркетинг умения. Трейлърът изглежда интригуващо, а и феновете на Морган не са малко, така че стискаме палци за добър и успешен краен продукт.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата