1 коментар
divergent-allegiant

Последният филм по „Дивергенти“ ще слиза от „Големия“ на „Малкия“ екран

От студиото са взели решението на база много ниските приходи от последния филм.

След като от студиото Лайънсгейт разделиха за пореден път една сравнително кратка история по книги на повече от 3 части по чисто комерсиални причини, подобно на други техни продукции като „Хари Потър“ и „Здрач“, в крайна сметка резултатът не е особено положителен. От студиото обявиха, че ще пренасочат последния филм от тийн хита „Дивергенти“ от кино салоните към телевизора. Защо ли? Чисто и просто, последният филм – Предани“, е почти тотален провал, имайки най-ниския резултат на премиера и изпадайки в бокс офиса все по-назад. От Lionsgate се надяват, че четвъртата и последна част, която ще излъчат като телевизионен филм, ще събере достатъчно рейтинг и приходи да предизвика евентуален сериал-разклонение, но това е нещо, което само бъдещето ще покаже. Все още се знае много малко, но е ясно поне това, че четвъртият филм ще бъде продукция на ТВ-дивизията на Лайънсгейт, която ще довърши историите от предните три филма като също ще ни представи и нови персонажи, които евентуално ще са главни за бъдещия сериал.Divergent_poster_and_factions

Продуцентите все още не са договорили права за излъчване по някоя от известните телевизии, обмисля се и стрийминг версия за онлайн гледане. Очевиден вариант са телевизии като МTV и The CW, които са известни с насочените предимно към тиин публика сериали, но все още нищо не е потвърдено.

Това развитие за сагата е меко казано неочаквано. Последният филм определено е провал, но предните два бяха доста прилични, поне откъм приходи. Принципно, повечето студия избират опцията за direct –to-DVD, когато се вижда, че киното вече не е опция, но все пак всяка компания си има своите проучвания и визия за продукта си, така че кой сме ние да съдим? Надявам се, че тази новина няма да е голям шок за феновете на поредицата, но ако случайно ви разочарова много, то поне ви остава утехата, че любимите ви герои ще продължат да се появяват – и то в удобен за домашна употреба формат на малкия екран.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата