1 коментар
maximum-ride-trailer

Трейлър за „Максимум Райд“

Поредицата на Джеймс Патерсън се адаптира за кино.

След като „Дивергенти“ и „Петата вълна“ се провалиха с гръм и трясък, а „Игрите на глада“ се представи разочароващо накрая, вълната на филмите по хитови тийнейджърски антиутопични книги сякаш позагуби сила. Не може да се каже, че е изчерпана обаче, тъй като има още шансове тя да се върне на мода. Един от тях е поредицата „Максимум Райд“ на Джеймс Патерсън. Кино адаптацията на първата книга се подготвя от доста време и към нея най-накрая има трейлър. Вижте го:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Забравете какво казах по-горе – със сигурност няма да е това филмът, който да върне тийн-поредиците в кината. Изглежда доста евтин и с една идея по-високо от телевизионните филми за деца. Първоначалните реакции на феновете, които се надяваха на качествена адаптация, са доста противоречиви – в момента има 20 лайка срещу 20 дислайка, а това си е повод за притеснение. Гледанията са доста малко, защото след като видя скептицизма на зрителите, Парамаунт „скри“ трейлъра, така че той да може да се гледа само от разполагащите с директен линк, но не излиза в търсачката на youtube. Ако сте таили надежди книгите на Джеймс Патерсън да станат основа за следващите няколко блокбъстъра – съжалявам, че сте разочаровани, но все пак не се отказвайте напълно – може пък адаптацията да е вярна на оригинала и да прави най-доброто със скромния бюджет, който са й отпуснали.

Според официалното резюме на сюжета, Maximum Ride е необикновеното пътешествие на шест млади сирачета с подобрено ДНК, които могат да летят. Те се отправят на мисия да спасят най-малкия от ятото си и откриват ужасяващи научни тайни, свързани с техния произход. Лидерът им е Макс – мъдра повече, отколкото приляга на годините й, тя събира кураж, за да се изправи срещу бруталните полухора-полувълци, срещу своите собствени вътрешни демони и срещу едно неочаквано предателство.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата