pokemon

Чакаме книги за покемони през септември

Егмонт България светкавично се възползва от Pokemon GO манията.

Наръчник за Pokemon Go и два детски романа с приключения и истории от света на покемоните ще предложи „Егмонт България“ на многобройните ловци на симпатичните създания. Книгите ще се появят на пазара през септември. Чрез тях издателството продължава да търси и предлага съдържание, вдъхновено от дигиталния свят, да промотира четенето при най-малките чрез това, което им е интересно, а и да реализира високи тиражи.

Очакват ни:

Наръчник за Pokemon Go

Съдържа всичко, което трябва да знаеш, за да се превърнеш в ненадминат майстор на завладялата света мобилна игра Pokemon Go. Трикове, съвети, идеи, представяне на малките създания и техните възможности и информация от професионални играчи ще ти помогнат да търсиш и улавяш покемони, както и да изкачваш с лекота нивата в играта. Приготви се за тонове забавление и успехи в тренировките и битките! #CatchThemAll

Автор: Кейси Холтър

Възраст: 7+

Два романа от поредицата „Кемп Пикачу“

#1 Welcome to Camp Pikachu („Добре дошли в Кемп Пикачу“)

#2 Capturing Cresselia („Залавянето на Креселия“)

Две забавни истории за ловци на покемони. Кемп Пикачу посреща любителите на приключения и пресъздава света на любимите видеоигри и анимационни серии за покемоните. Отборни съревнования, летни премеждия, тайна база в короната на дърво, приятелства и предателства съпътстват лагерния живот, вълнуват и забавляват читателите.

Автор: Алекс Полън

Възраст: 8-12 г.

Покемоните са въображаеми същества с различна форма и размер, които живеят сами в дивата природа или в близост до хората. В повечето случаи те не говорят, освен когато изричат имената си. Покемоните биват отглеждани и тренирани от своите собственици, наречени „треньори“. По време на приключенията си създанията се развиват, добиват опит и дори в определени случаи еволюират и стават по-силни. Към момента над 700 същества населяват вселената на покемоните.

Pokemon Go e интерактивна игра, пресъздаваща света от известната анимация. Само седмица след излизането си в началото на юли 2016 г. играта предизвика небивал фурор в реалния и виртуалния свят – потребителите й надхвърлят тези на американския Twitter – 65 млн. души.

Мобилното приложение използва т. нар. добавена реалност (augmented reality), която комбинира компютърно генерирани образи с реалната среда. Целта на играта е улавянето на известните покемони с помощта на GPS-a и камерата на смартфона на играча. Така приложението принуждава потребителите да излязат навън и да се разхождат в реалния свят в търсене на създанията.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата