Първи трейлъри за Resident Evil: The Final Chapter (обновена)

Този януари Злото се прибира вкъщи!

Напук на всички критици, които основателно оплюват поредицата, и на всякакви проклятия, които пречат на кино адаптациите на компютърни игри да пробият на големия екран, „Заразно зло“ пожъна огромен успех и изкара цели пет филма (макар и с рязко намаляващо качество). Феновете отдавна чакат шестия, който ще завърши историята на Алис, нейната борба с корпорация Ъмбрела и нейния свят, завладян от зомбитата и Т-вируса. 15 години след излизането на първия филм, Resident Evil: The Final Chapter най-накрая ще тръгне по кината през 2017 г.

Първият тийзър за него е с японски субтитри, вероятно за да уважи страната, в която се родиха игрите. По-голямата част от него повтаря стари сцени, но има и достатъчно нови кадри, които да заинтригуват феновете:

Ето и официалното резюме на сюжета:

„Човечеството виси на косъм след като Алис е предадена от Уескър във Вашингтон. Като единствената оцеляла от това, което трябваше да бъде последния подслон на човечеството срещу ордите от немъртви, Алис трябва да се върне там, където кошмарът й започна – в Ракуун сити, където корпорация Ъмбрела събира сили за финален удар срещу последните оцелели от апокалипсиса. Алис ще се съюзи със стари приятели и неочакван съюзник, за да мине през пълчища зомбита и нови мутанти. Но без свръхчовешките си способности на разположение и с неизбежната атака на Ъмбрела, Алис влиза в най-трудната си битка. Залогът е цялото човечество, което е на прага на изчезването си.“

Нека бъдем сериозни – дори и без суперсили, Алис със сигурност ще има зрелищни екшън сцени и отново ще излезе победител от най-невъзможните ситуации. За последното й приключение ще се завърнат Клеър Редфийлд (Али Лартър), д-р Айзъкс (Йейн Глен) и Албърт Уескър (Шон Робъртс). Не стискаме палци за добро обяснение за липсата на Крис Редфийлд (Уентуърт Милър), Джил Валънтайн (Сиена Гилори) и други ключови за историята персонажи, защото знаем, че няма да получим такова, но все пак очакваме филма с нетърпение. Важното е, че в главната роля отново е Мила Йовович, а сценарист и режисьор е съпругът й, Пол Андерсън.

Малко след като излезе международният тийзър, от Screen Gems пуснаха и американски трейлър с повече кадри и без повторения на познати неща. Ако се съди по саундтрака, тонът на музиката ще се върне към рок озвучаването от първите части, за разлика от по-електронното звучене на късните филми. Но може би това е само на ниво трейлър. Така или иначе, разполагаме с още сцени, в които Мила Йовович рита корпоративни задници, както и с малко по-подробно скициране на сюжета:

„Заразно зло: Финалът“ излиза на 27 януари.

resident evil the final chapter

resident-evil-6-final-chapter-poster-2016

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Ухааа, този последния международен трейлър е най-добър от всичките 🙂 Те пък се оляха, 10 трейлъра в един ден. Да бяха само последния пуснали 🙂 яе фтв 🙂

Gloripeace

? преобновяване: Както в тийзъра, в м/унар.—трейлър пак набързо припомнят филмите:
https://www.youtube.com/watch?v=74IwWmTaoNU
Очаквам зрелищен екшън + подобаващо завършване = Мила-та ще победи… или ще умре!

*американците малко се излагат с играта на букви & обръщайки ги: явно не знаят, че има такива в други азбуки и ние го четем „яе“ (бандата KoЯn е най-добрият пример ; ) както ΛLiΞN, което дори не е нашето „Л”, а островърха гръцка Ламбда и т.н.

Nedev88

Мдаа, трябва да си направя един маратон на ЗЗ, че почти нищо не помня.

Петър Атанасов

Не знам защо се вълнувам толкова за този филм, след като знам, че ще е тъпа брадва 🙂 Разумът ми казва „не“, сърцето казва „да“! Дори само да започне със сцена, наполовина толкова яка, колкото първата на петия филм, аз ще съм супер доволен 🙂 Ако пък случайно се окаже и приличен филм… Не, знам, че няма, но все пак се надявам 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=SSUhVLaxlZc