4 коментара
resident evil 6 tt

Първи трейлъри за Resident Evil: The Final Chapter (обновена)

Този януари Злото се прибира вкъщи!

Напук на всички критици, които основателно оплюват поредицата, и на всякакви проклятия, които пречат на кино адаптациите на компютърни игри да пробият на големия екран, „Заразно зло“ пожъна огромен успех и изкара цели пет филма (макар и с рязко намаляващо качество). Феновете отдавна чакат шестия, който ще завърши историята на Алис, нейната борба с корпорация Ъмбрела и нейния свят, завладян от зомбитата и Т-вируса. 15 години след излизането на първия филм, Resident Evil: The Final Chapter най-накрая ще тръгне по кината през 2017 г.

Първият тийзър за него е с японски субтитри, вероятно за да уважи страната, в която се родиха игрите. По-голямата част от него повтаря стари сцени, но има и достатъчно нови кадри, които да заинтригуват феновете:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ето и официалното резюме на сюжета:

„Човечеството виси на косъм след като Алис е предадена от Уескър във Вашингтон. Като единствената оцеляла от това, което трябваше да бъде последния подслон на човечеството срещу ордите от немъртви, Алис трябва да се върне там, където кошмарът й започна – в Ракуун сити, където корпорация Ъмбрела събира сили за финален удар срещу последните оцелели от апокалипсиса. Алис ще се съюзи със стари приятели и неочакван съюзник, за да мине през пълчища зомбита и нови мутанти. Но без свръхчовешките си способности на разположение и с неизбежната атака на Ъмбрела, Алис влиза в най-трудната си битка. Залогът е цялото човечество, което е на прага на изчезването си.“

Нека бъдем сериозни – дори и без суперсили, Алис със сигурност ще има зрелищни екшън сцени и отново ще излезе победител от най-невъзможните ситуации. За последното й приключение ще се завърнат Клеър Редфийлд (Али Лартър), д-р Айзъкс (Йейн Глен) и Албърт Уескър (Шон Робъртс). Не стискаме палци за добро обяснение за липсата на Крис Редфийлд (Уентуърт Милър), Джил Валънтайн (Сиена Гилори) и други ключови за историята персонажи, защото знаем, че няма да получим такова, но все пак очакваме филма с нетърпение. Важното е, че в главната роля отново е Мила Йовович, а сценарист и режисьор е съпругът й, Пол Андерсън.

Малко след като излезе международният тийзър, от Screen Gems пуснаха и американски трейлър с повече кадри и без повторения на познати неща. Ако се съди по саундтрака, тонът на музиката ще се върне към рок озвучаването от първите части, за разлика от по-електронното звучене на късните филми. Но може би това е само на ниво трейлър. Така или иначе, разполагаме с още сцени, в които Мила Йовович рита корпоративни задници, както и с малко по-подробно скициране на сюжета:

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Заразно зло: Финалът“ излиза на 27 януари.

resident evil the final chapter

resident-evil-6-final-chapter-poster-2016

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата