abe mario

Супер Марио ни кани на Олимпиада в Токио 2020

Японският Министър-председател лично влиза в кожата на героя.

Олимпиадата в Рио беше закрита с пищна церемония, която не просто показа най-доброто от Бразилия, но и загатна за възможностите на Япония, която ще бъде следващият домакин. По време на тийзъра феновете на видеоигрите бяха изненадани по прекрасен начин – с „живата“ поява на Супер Марио на стадиона. В емблематичния персонаж се превъплъти не някой случаен актьор, а японският Министър-председател – Шиндзо Абе!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Абе е известен с това, че никак не обича публични появи, което прави участието му в закриващата церемония на игрите в Рио още по-значима. Клипчето го показва в колата му, където се тревожи, че няма да стигне навреме за церемонията. Единствената възможност, която му остава, е да се превърне в Супер Марио и да измине огромното разстояние от Токио до Рио в зелена тръба през центъра на Земята (от същия тип тръби, с които персонажът се пренася на различни места в играта). Страхотното клипче и ефектната поява заслужено обраха овациите на публиката.

Въпреки че водопроводчикът и спасител на красиви принцеси Супер Марио е полуиталианец-полуамериканец, създателят на играта всъщност е японец – Шигеру Миямото, част от екипа на Нинтендо. Mario Bros излиза през 1983 г. и постига световна слава, с които слага началото на дълга поредица от игри. Клипчето включва и други известни персонажи от японски видеоигри и анимета като Доремон (робот, изпратен назад във времето от млад изобретател през ХХІІ век, за да промени късмета на предците му), Пакман, Хелоу Кити и Капитан Цубаса. Страхотен начин за Япония да покаже съвременното си място в световната поп култура, нали?

Да се надяваме да видим още по-интересни неща в Токио през 2020 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата