Нова книга от Сергей Лукяненко по книжарниците

„Кваzи“ изглежда като забавен и провокативен постапокалиптичен роман от руския колос.

KvaZi ccСергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея. Вчера издателство „ИнфоДАР“ пусна нова негова книга на български език – „Кваzи“.

Московският полицай Денис Симонов е зает с рутинни и общо взето обичайни дела, докато един ден, заради съвсем обикновен смъртен случай, той получава партньор – възпълен, старомоден и мъртъв.

Сергей Лукяненко създава постапокалиптичен роман и демонстрира уникалната си дарба да вдъхва нов живот на добре познати и сякаш изчерпани теми. Озоваваме се в пострадалата, но съвзела се Русия, в която краят на света вече се е състоял и има важни задачи за вършене и политически конфликти за разрешаване. Защото дори след апокалипсис животът продължава…

Смъртта край ли е, или само начало? Както винаги Сергей Лукяненко не ни спестява трудните въпроси, докато ни води на поредното изключително приключение с най-неочакваните спътници – един редови и един мъртъв полицай.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

витаро

яки са! щом продължават с Лукяненко. Браво!

рин

Между другото тия не фалираха ли преди години, отде се намери и нова книга да издават??? Я всичко живо да им напуска емайли да преиздадът Звездата на Пандора том2, че съм им насъбрал 🙂

рин

Да пуснат отново Звездата на Пандора 2 на Питър Хамиlтън, че не мога да я открия дори втора ръка, кво ми пускат глупости. (btw някой, ако я има случайно да се обади 🙂 )