passegers t

Романтична космическа история

Трейлър за Passengers с Крис Прат и Дженифър Лорънс.

Как да направиш фантастиката интересна за масовата женска публика? Направи я на любовна история. Как да направиш любовна история интересна за масовата мъжка публика? Направи я на зрелищна фантастика. Как да се увериш, че хората ще разберат за филма ти? Вложи много пари и покани най-големите холивудски звезди за главните роли. Passengers засега успява по всички параграфи. Въпреки че излиза 2 седмици след Star Wars: Rogue One и 1 седмица след Assassin’s Creed (а в САЩ даже в същата седмица с последния), той е доста сериозен участник в борбата за лъвския пай от бокс-офиса покрай Нова година. Вчера излезе първият пълен трейлър за него и, честно казано, изглежда доста обещаващо:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Крис Прат и Дженифър Лорънс са пасажери на космическия кораб Старшип Авалон, който е на 120-годишно пътешествие до далечна колония на име Хоумстед 2 и транспортира 5259 човека дотам. В техните криокамери обаче се случва повреда и двамата се събуждат 90 години по-рано отколкото трябва. Героите им трябва да се примирят, че ще изживеят живота си заедно, закотвени на космическия кораб. Изпитанията обаче няма да свършат дотук…

Сценарият е на Джон Спейтс и е написан още през 2007 г., когато е включен в Черния списък на Холивуд (за най-добри сценарии, които още нямат изгледи да се филмират). Оттогава прескача от продуцент на продуцент, но дълго време не се случва нищо сериозно. През 2014 г. Сони печели правата и избира Мортен Тилдум за режисьор – той е от Норвегия, с малко филми зад гърба си (Headhunters, The Imitation Game), но с много награди. Той винаги е искал да направи голям научнофантастичен филм, но държи да не бъде студен и дистанциран, а концентриран върху героите и тяхната история. Получава 120 милиона бюджет, като 20 от тях отиват за хонорара на Дженифър Лорънс (и то с допълнителното условие, че тя ще вземе 30% от печалбата на филма, ако има такава), а 12 – за Крис Прат. Майкъл Шийн, Лорънс Фишбърн и Аурора Периню са в поддържащи роли.

Снимките се провеждат точно преди една година, като през повечето дни се състоят от големи екипи върху огромни снимачни площадки, на които само Прат и Лорънс играят. Самата Лорънс си признава, че в този филм е заснела първата й секс-сцена, която й е била много трудна, защото за първи път е целунала женен мъж (Прат е женен за Ана Фарис – Синди от „Страшен филм“ 1-4).

Очакваме премиерата на Passengers у нас на 6 януари.

passengers_poster

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата