guardians-of-the-galaxy-vol-2-concept-art

Стивън Тайлър си изпроси роля в „Пазители на галактиката 3“

Вокалистът на Аеросмит и Джеймс Гън се оказаха фенове един на друг.

Догодина ще гледаме продължението на страхотния марвелски филм „Пазители на галактиката“, който пожъна неочакван успех и всеобщо одобрение от критиците. Джеймс Гън, режисьорът, усилено се подготвя за премиерата, като се знае, че в него ще се занимаем с въпроса кой е бащата на главния герой. Във филма са се включили звезди като Кърт Ръсел и Силвестър Сталоун.

steven_tyler_a_pБлагодарение на нотките откаченост в Guardians of the Galaxy, както и на неговата известност, вокалистът на Аеросмит Стивън Тайлър публично обяви, че иска да участва в третата част (тъй като за втората е твърде късно). Преди около седмица, по време на промоцията на участието му в инди филма „Честит рожден ден“, Тайлър казва следното: „Надявам се публиката да се наслади на Happy Birthday. Аз определено го направих! Със сигурност ме накара да искам да участвам в още филми. Бих направил всичко, за да бъда в „Пазители на галактиката 3″ – слушаш ли, Джеймс Гън?“

Изявлението на Джеймс Гън от вчера разкрива, че е запознат със случая: „Отговорът е: Да, Стивън, слушам. Аз съм голям фен на Стивън Тайлър. Имах удоволствието да режисирам дъщеря му, Лив, във филма „Супер“ от 2010, където тя беше фантастична. Срещнах се и с него за няколко секунди на премиерата на филма. Готин е. И, разбира се, с удоволствие бих работил с него някога“.

Вероятно ви прави впечатление, че отговорът не е на 100% положителен. Това се дължи най-вече на факта, че трети филм не е официално поръчан от Марвел (въпреки че ако втората част не се провали неочаквано, едва ли нещо ще спре Guardians of the Galaxy vol. 3) и че Джеймс Гън в момента не е сигурен дали, ако дойде такава поръчка, ще остане на режисьорския стол. По-късно в туитър обаче потвърждава – „Да, ако правя трета част, с удоволствие. Обичам Стив Тайлър и съм му фен“.

Честно казано, едва ли Марвел ще пропусне да направи трета част, така че тя е почти сигурна. И който и да е режисьор, едва ли би пропуснал възможността да включи фронтмена на Аеросмит (формално погледнато, той я напусна тази година, и още не се знае дали групата ще се разпадне или ще продължи без него, но Тайлър винаги ще си остане известен като фронтмен на Аеросмит) в свой филм, дори и само за кратка поява. Рок музиката от недалечното минало е част от ДНК-то на Guardians of the Galaxy, така че кастът ще има логика и от брандова гледна точка.

Преди „Пазители на галактиката 2“ ще гледаме „Доктор Стрейндж“ – на 4 ноември. След това идва въпросният филм – на 5 май 2017. По-нататък в Марвелската програма са Spider-Man: Homecoming (7 юли 2017), Thor: Ragnarok (3 ноември 2017), Black Panther 16 февруари 2018), Avengers: Infinity War (4 май 2018), Ant-Man and the Wasp (6 юли 2018), Captain Marvel (8 март 2019), продължението на Avengers: Infinity War (3 май 2019) и още поне четири филма на 12 юли 2019, 1 май 2020, 10 юли 2020 и 6 ноември 2020.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата