dark-tower-idris-elba-20160715-790x583

Тъмната кула ІV: Магьосникът става на сериал

Стивън Кинг получи добър подарък за 69-тия си рожден ден.

След дълги години на борби и неуредици, планът за амбициозно екранизиране на поредицата „Тъмната кула“ от Стивън Кинг на две платформи най-накрая започва да се реализира напълно. Вече знаем, че текат снимките за първия филм, а сега научаваме, че ще има и сериал! Четвърти том от поредицата, „Магьосникът“ (Wizard and Glass) ще бъде заснет в минисериал с продължителност между 10 и 13 епизода. Финансирането идва от Сони (които правят и филма), а телевизията тепърва ще бъде избирана, но целта е премиерата да бъде през 2018 година.

„Магьосникът“ е една от най-мрачните книги в поредицата. Тя разказва и предисторията на главния герой, стрелецът Роланд Дисчейн – когато той е бил млад и изпратен от баща си на първата си мисия. Там той среща любовта на живота си, Сюзан Делгадо, а пътуването го променя завинаги. Сценаристът на филма, Акива Голдсман, казва „Във филма Роланд страда от ужасна загуба. Най-неприятното, лично, екзистенциално разбиване на сърцето, което човек може да преживее. Ако филмът показва неговият последен опит да си върне надеждата, сериалът показва как тя се изгубва.“

darktowermejismap

Идрис Елба, който ще се превъплъти в Роланд за версията на голям екран, ще се появи и в сериала – вероятно, за да рамкира историята. Тепърва ще се търси млад актьор, който да играе стрелеца като млад. Голдсман, Рон Хауърд и Браян Грейзър ще са изпълнителни продуценти и на филма, и на сериала, а режисьора и един от сценаристите на филма Николай Арсел, както и друг от сценаристите – Андерс Томас Дженсън, ще работят по сценария на сериала – след като си изпълнят задълженията към филма, разбира се.

На 21 септември Стивън Кинг имаше рожден ден, стана на 69 години, и новината е прекрасен подарък както за него, така и за многото му фенове. Четвъртата книга от поредицата се смята за най-добрата, така че е и най-подходяща за телевизионна адаптация с повече екранно време, като в същото време ще допълни по адекватен начин очаквания филм. В същото време историята е и достатъчно самостоятелна, за да бъде интересна на тези, които са пропуснали филма.

Стискаме палци да не чакаме твърде дълго за сериала – филма пък засега е обявен за 17 февруари 2017 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата